Hirdetés

Oculus Rift S - bejelentették az árát és minden mást is, amit érdemes tudni róla

|

Az Oculus Rift fejlettebb változata, az Oculus Rift S már nincs is olyan messze a megjelenéstől.

Hirdetés

Az Oculus Rift S az eredeti modellnél jobb képminőséget, nagyobb kényelmet és extra funkciókat garantál majd. A Facebook és Oculus bejelentette, hogy az új VR-headset, vagyis a 2016-os eredeti készülék továbbfejlesztett változata tavasszal kerül majd a boltok polcaira, ahonnan 399 dollár (azaz nagyjából 110 000 forint) fejében vihetjük majd haza

Hirdetés

Az eszköz mellé két darab új Oculus Touch kontroller is jár majd. Az Oculus Rift S gond nélkül képes lesz mindent futtatni az eredeti készülékre is elérhető alkalmazások közül. A szintén ebben az időpontban megjelenő és ennyiért kapható önállóan, plusz hardver nélkül is használható Oculus Questtel azonos módon, a beépített Insight technológiának köszönhetően nem lesz szükség a működtetéséhez szenzorra. Mindössze egyetlen kábel kell majd a headsetet és az USB port összekötéséhez.

Az Oculus Studios feje, Jason Rubin azt nyilatkozta, hogy jelenleg nincs tervben semmilyen hivatalos, külső cég által gyártott vezeték nélküli adapter elkészítése, szóval kénytelenek leszünk továbbra is elfogadni a kábeles megoldást. Elmondása alapján a vezetékek elhagyása amúgy is az ár jelentős növekedésével és a felbontás csökkenésével járna. A Rift S az eredeti verziónál és a Quest modellnél is nagyobb felbontásban lesz képes megjeleníteni a képet. Az is fontos részlet még, hogy a Rift S súlya egy kicsivel nagyobb lesz, mint az eredeti gépé, viszont kiegyensúlyozottabb is lesz annál. A Lenovo segítségével tervezett fejpánt pedig valószínűleg tartósabb viselés során is kényelmet biztosít majd.

A képminőség javulása mellett továbbá jobb lencsékre és egy ötödik kamerára is számíthatunk. A "Passthrough+" funkció használata pedig azt is lehetővé teszi, hogy a headset levétele nélkül, a kamerákat használva nézhessük körül a szobánkban, a játéktér felmérése érdekében. A Quest és Rift S modellek támogatni fogják a cross-play és cross-buy funkciókat, tehát ha valamit megveszünk az egyik eszközön, azt a másikon is használni tudjuk majd. A készítők elmondták, hogy eredeti az Oculus Rift támogatása a jövőben a háttérbe fog szorulni, ami egyúttal azt is jelenti, hogy néhány hónapon belül valószínűleg jóval barátibb áron juthatunk majd hozzájuk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)