Hirdetés

Ez minden idők egyik legfurább konzolja, aminek még egy kurbli is van az oldalán

|

Ha a hardver önmagában nem lenne elég fura, majd a hetente megjelenő játékok azzá teszik.

Hirdetés

A Panic neve onnan lehet ismerős, hogy ők adták ki pár éve a Firewatch nevű játékot. A stúdió most egészen más jellegű projektbe fogott, és egy kézikonzolt dobnak a piacra.

Hirdetés

A Playdate névre keresztelt kütyü egy egyszerű fekete-fehér kijelzőt (háttérvilágítás nélkül), egy d-padot, valamint egy A és egy B gombot kapott. Na meg persze egy kurblit, ami a konzol oldalán található. Az LCD kijelző mindössze 400x240-es felbontású, és éjszaka a sötétben nem igazán használható. A cucc egyszerre retro és futurisztikus, és a furcsaságok még csak itt kezdődnek.

Magáért a konzolért 150 dollárt kell leszurkolni, ezért a pénzért pedig 12 játékot is kapunk. De hogy pontosan milyeneket, az egyelőre titok. A 3 hónapos szezon alatt heti egy játékkal lep majd meg minket a kiadó, mert azt szeretnék ha az egész sokkal inkább az élményről szólna, mintsem csak magáról a hardverről. A játékokhoz olyan dizájnereket kértek fel, mint a Katamary Damacy-t fejlesztő Keita Takahashi,  vagy épp az a Bennett Foddy, akinek a QWOP, a Getting Over It és az Ape Out játékokat köszönhetjük. Lesznek olyan játékok, amiket kizárólag a kurblival irányítunk, és olyanok is, amikhez semmi szükség rá.

Érdemes ránézni a hivatalos weboldalra, ahol van néhány izgalmas kép és videó a konzolról. A Playdate valamikor 2020-ban jelenik meg, mi pedig nagyon kíváncsian várjuk, hogy hatalmas őrület lesz-e belőle, van pár tucat eladása után bezárják a boltot. Szerintetek?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)