Hirdetés

Leáll a PlayStation 3 gyártása

|

Tizenegy évvel megjelenése után már Japánban sem gyártják tovább a PlayStation 3-at, és nem töltik újra a készleteket.

Hirdetés

Idén lesz négy éve, hogy piacra került a PlayStation 4. Az előző generációs gépekre már csak egy-két sportjáték vagy apróbb cím érkezik, újdonságok alig, de a Sony korábban azt ígérte, amíg megéri, életben tartja a PS3-at. Úgy látszik, most már nem éri meg.

A japán cég bejelentette, hogy a gyártás leáll, és nem szállítanak több konzolt a boltokba sem. Az utolsó változat az 500 GB-os super slim volt, ez a készlet erejéig még kapható, de pótolni már nem fogják. Egyelőre csak a japán piac kapcsán nyilatkoztak, az, hogy az Egyesült Államokat, Európát és a világ többi részét ez mennyire érinti, még nem tiszta, de azért aki az elmúlt tíz évben nem vett PS3-at, valószínűleg nem most fog pánikszerűen vásárolni belőle.

A gépből életpályája alatt több mint 80 millió fogyott, a PS4 most tart 60 milliónál, és a gyártó azt szeretné, ha jövő áprilisig még 18 millió elkelne belőle. Nincs kizárva, hogy az E3-on a PS5-öt is bejelentik, de ez egyelőre csak pletyka.

Nektek volt PS3-atok? Melyik játékot szerettétek a legjobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)