Hirdetés

Cartridge-et is használhat a PlayStation 5?

|

Egy Brazíliában bejegyeztetett szabadalom szerint van rá esély, hogy a következő Sony konzol nem csak Blu-rayt használ majd, de azért ez az ötlet elég őrültnek tűnik, szóval egyelőre csak találgatásként kezeljétek.

Hirdetés

Kicsivel több, mint egy évet kell még várnunk, mire a következő konzolgeneráció jeles képviselőivel közelebbről is megismerkedhetnénk. Persze szépen lassan szállingóznak a hírek, hogy miket tudnak majd az új gépek, de egyelőre még sok a kérdőjel, hogy pontosan milyen előrelépésekre számíthatunk. Egy érdekes szabadalom szerint - a PlayStation történetében először -, akár cartridge-t is használhat majd a PS 5, bár ez nagyon furcsának tűnő újítás lenne.

Hirdetés

Egy holland lap, a LetsGoDigital szúrta ki a brazil szabadalomügyi hivatal honlapján, hogy a a Sony egy igen furcsa technológiát jegyeztetett be, ami nem más, mint egy cartridge. Ez a típusú adathordozó rendkívül népszerű volt 25-30 évvel ezelőtt, de manapság igen ritkán fordulnak ehhez a gyártók - noha elvétve találunk még rá példát -, Sony konzol pedig még soha nem használta.

Azt már megerősítették a PS 5 fejlesztői, hogy az új rendszerre is Blu-ray lemezen szerezhetjük be játékainkat, így felmerül a kérdés, hogy vajon mire kellhet a bejegyeztetett technológia. Sokan arra tippelnek, hogy valamilyen kiegészítő mechanikához használhatják, de egy fejlesztés alatt álló, egyelőre be nem jelentett kézikonzolhoz is tartozhat, valamint arra is van esély, hogy ez is azon szabadalmak sorát gyarapítja, amely sohasem hagyja el a Sony mérnökeinek tesztlaborját.

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)