Hirdetés

PlayStation 4-es kontrollerrel is játszhatunk majd PlayStation 5-ön?

|

Az a hír járja, hogy a DualShock 4-es vezérlők teljesen kompatibilisek lesznek a Sony következő generációs masinájával.

Hirdetés

A generációváltás küszöbén állunk, hiszen idén év végén elméletileg új konzollal jelentkezik a Sony és a Microsoft is. Az elkövetkezendő hónapokban tehát nagy valószínűséggel mindent megtudhatunk majd a friss gépekről, ám addig sajnos be kell érnünk az olyan kétes igazságtartalmú információkkal, mint amilyet most is kaptunk.

Hirdetés

Névtelen forrásokra hivatkozva azt állítja a Respawn First, hogy a PlayStation 4-hez használt DualShock 4-es kontroller tökéletesen működik majd a PlayStation 5-tel is. Nyilvánvalóan kis fenntartással kell kezelni az ilyen jellegű nyilatkozatokat, de bizakodásra ad okot, hogy elsőre nem is hangzik butaságnak a dolog.  Már szóba került, hogy lesz visszafelé kompatibilitás, és így a jelenlegi generációs játékokat is gond nélkül futtathatjuk majd az új gépen. Ha ezt figyelembe vesszük, nem is olyan elképzelhetetlen, hogy a régebbi alkotásokat a kimondottan hozzájuk tervezett kontrollerrel vezéreljük az új konzolon.

Az elmúlt hónapokban annyi szivárgást, innen-onnan összeszedett információt kaptunk a PlayStation 5-ről, hogy talán már itt az ideje annak, hogy a Sony a nagyközönség elé álljon és egy hivatalos leleplezéssel véget vessen a találgatásoknak. Addig pedig várunk és reménykedünk, hogy tényleg tudja majd mindazt a konzol, mint amit a pletykák állítanak róla.

Ti használnátok a DualShock 4-es kontrollert a PS5-höz, ha lehetne?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)