Hirdetés

PlayStation 5 - végre hivatalos infók érkeztek, megerősítették a visszafelé kompatibilitást

|

Idén már biztosan nem jelenik meg, de sok más érdekes részletet is elárult a vezető mérnök.

Hirdetés

Megtört a jég, ez volt ugyanis az első alkalom arra, hogy a Sony részéről valaki hivatalosan is beszéljen a következő PlayStation konzolról. Bár az új gép nevét még nem árultuk el, de elég valószínű, hogy maradnak a sima számozásnál, szóval mi továbbra is PlayStation 5-nek fogjuk hívni a PS4 utódát. Az új konzolt építő csapat vezető mérnökével, Mark Cerny-vel a Wired készített interjút nemrég, ebből pedig sok érdekesség kiderült. 

Hirdetés

Megtudtuk például, hogy egy harmadik generációs AMD Ryzen alapú CPU és egy Radeon Navi alapú GPU lapul majd a négy éve készülő PS5-ben - utóbbi a ray tracinget is támogatja. Mark Cerny külön kitért arra, hogy a processzor egy újfajta 3D-s audiotechnológiáért is felel majd, ami szerinte merőben új hangélményt kínál majd a játékosoknak. Örülhetnek azok is, akiknek a villámgyors betöltés jelenti a földi mennyországot, ugyanis a PS5-be SSD kerül. A végére maradt talán a legfontosabb infót: a PlayStation 5 végre rendelkezik majd a visszafelé kompatibilitás csodájával, azaz vígan futnak majd rajta a PS4-es játékok és a PlayStation VR-t is gond nélkül csatlakoztathatjuk hozzá. Nem mellékesen az is kiderült, hogy az új masina támogatni fogja a 8K-s felbontást, és a Sony nem lép rá a download-only ösvényre, azaz optikai meghajtó is kerül a PS5-be. 

A PlayStation 5 megjelenésének pontos dátumát egyelőre még nem kötötték az orrunkra (azt sem tudni, hivatalosan mikor leplezik le a konzolt), de azt azért megerősítették, hogy 2019-ben erre még semmiképp se számítsunk. Ugyanakkor Cerny utalt arra, hogy a közeljövőben érkező fontosabb Sony címek a jelenlegi és a következő generációra is megjelenhetnek, tehát simán elképzelhető, hogy a The Last of Us Part 2-t, a Death Strandinget, vagy épp a Ghost of Tsushimát PS4-en és PS5-ön is tolhatjuk majd.

A fenti hivatalos infók közül ti minek örültök a legjobban? A mi szívünk a visszafelé kompatibilitás miatt dobbant nagyot. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)