Hirdetés

Leesne az állunk, ha ilyen lenne a PlayStation 5

|

Persze főleg a játékok miatt várjuk igazán a Sony következő generációs konzolját, de ez a PlayStation 5 dizájn és koncepció nagyon tetszetős. Csupán álmodozás, de a mesteri fajta.

Hirdetés

A fejlesztőknek kiadott drabális és minden kecsességet nélkülöző PlayStation 5 szettekre már vethettünk egy pillantást, persze ezek tervezésénél az elegancia minden bizonnyal hátra szorult a prioritási listán. Továbbra is kérdéses tehát, hogy vajon milyen kinézetet kap majd a konzol, mely jövő karácsonytól valószínűleg nappalink látképének elengedhetetlen tartozéka lesz. A német MediaMarkt-Saturn üzletlánc egy kis videóban mutatta meg, hogy nekik mi a víziójuk a PS5-ről.

Hirdetés

A koncepciójuk szerint a gép a lekerekített sarkokat viszi tovább, vastagságra pedig vetekszik egy PS4 Próval, sőt talán kicsit még meg is haladja azt. Kinézetre talán nem is annyira impozáns a konzol, viszont az üzlet által megálmodott gép funkcióinak megvalósulásáért valószínűleg nem kis összegeket (esetleg pár kevésbé létfontosságú szervünket is) hajlandóak lennénk odaadni: a videón láthatjuk, hogy vezeték nélküli töltést terveznek a kontrollerekhez, ráadásul ehhez elég lenne PS tetejére helyezni őket.

A touchpadet felváltotta egy érintőképernyős kijelző, amelyet már régóta pletykálnak, de megvalósítás terén még senki nem mutatott értékelhető megoldást. A legfontosabb pedig, hogy a koncepció szerint a gép visszafelé kompatibilis lenne minden korábbi PlayStation rendszerrel; ez a terv valószínűleg túl szép ahhoz hogy igaz legyen, de azért álmodozni mindenkinek szabad. Ezen a videón 0:12 és 0:56 között nézhetitek meg, hogy mit álmodtak meg a dizájnerek:

Fontos kihangsúlyozni újra, hogy ez mindössze művészi koncepció, a hivatalos kinézethez valószínűleg nem sok köze lesz, a tényleges funkciókhoz pedig még kevesebb. A Sony  előreláthatólag csak jövőre leplezi le, hogy pontosan milyen gépet küld a boltok polcaira, addig viszont éltethetjük a reményt, hogy a föntiekhez valami hasonló lesz.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)