Hirdetés

Ilyen lesz a PlayStation 5 kontrollere?

|

Két kép is kering a neten, melyeken állítólag a PS5 fejlesztői készletéhez mellékelt kontroller látható, melyből sejthetjük, milyen lesz a végleges változat.

Hirdetés

UPDATE: Kiderült, hogy fake koncepció, itt a helyesbítés.

EREDETI HÍR:
Nagyon valószínű, hogy jövőre generációváltás lesz, és megjelenik a PlayStation 5, de ha csak 2021-ben jön, már akkor is dolgoznia kell a fejlesztőknek a platform első játékain.

Hirdetés

Ezt elősegítendő a Sony fejlesztői gépeket, úgynevezett devkiteket osztogat, melyek teljesítményben nagyjából azt tudják, amit majd a végleges konzol (jellemzően valamivel többet, hogy kényelmesebben lehessen optimalizálni), de dizájnjuk messze nem végleges. A PS4 bemutatója előtt is láthattuk már magát a nem kimondottan szép konzolt, valamint az akkor még a mostaninál sokkal kevésbé csinos kontrollert. 

Két twitterező is megosztott egy-egy fotót. Az egyiken csak az irányítóeszköz szerepel, mely hasonlít a DualShock 4-hez, viszont az érintőpad helyét egy kijelző vette át. Korábban szabadalmi bejegyzések is utaltak a kontrollerbe épített képernyő megjelenésére. Valószínűleg még ez sem a végleges dizájn.

Lehet, hogy a Remote Play-nek köszönhetően pusztán a kontrolleren is játszhatunk majd? 

A másikon láthatjuk a devkitet is, mely szokás szerint elég ocsmány, de nem az a szerepe, hogy gyönyörködni lehessen benne. A kontroller ugyanolyan, mint a másik, néhány nappal korábbi megosztásban.

Szerintetek tényleg ilyen lesz? Milyen új funkciónak örülnétek? Vajon ebben a generációban már végre felfér valahova egy push-to-talk gomb?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)