Hirdetés

PlayStation 5 - elég valószínű, hogy még évekig nem jön

|

Hiába gyorsult fel a technológia fejlődése, a PlayStation 4 Pro és az Xbox One X miatt nagyjából hasonló mennyiségű idő fog eltelni a PS4 és a PS5 között, mint a PS3 és a PS4 esetében.

Hirdetés

Idén lesz ötéves a jelenlegi generáció, viszont nincs még még fél éve, hogy megjelent a One X, és a PlayStation 4 Pro is fiatal. Ugyanakkor egy ideje már pletykálják, hogy a Sony minimum bejelenti, de elképzelhető, hogy ki is adja a PlayStation 5-öt 2018-ban. A fejlesztői készletek állítólag már ott vannak néhány fejlesztőnél.

Hirdetés

Ennek járt utána a Kotaku. Belsős forrásokra hivatkozva az oldal azt írja, könnyen lehet, hogy csak 2020-ban lesz új gép. Számos játékfejlesztőt kérdeztek meg, közülük ketten állították, hogy közvetlenül rálátnak a Sony terveire, és mindketten megerősítették, hogy a 2019-es megjelenés sem valószínű. Ez persze változhat, ha a konkurencia olyat lép, amit a Sony sem hagyhat tettek nélkül.

A legtöbben nem hallottak új konzolról, köztük olyanok, akik a Sony belsős stúdióinál dolgoznak - ha valakinek, nekik pedig tudniuk kellene.

Ez nem jelenti, hogy nem keringenek valahol fejlesztői gépek. Egy szakmabeli elmondása szerint 18-24 hónappal a PS4 megjelenése előtt kapták meg az akkor még PC-nek kinéző devkitet, egy másik pedig azt mondta, egy évvel a PS4 2013 novemberi startját megelőzően érkezett hozzájuk a sokkal inkább konzolnak kinéző gép.

Szóval egyelőre a PS4 Pro a csúcs, de jövő nyáron már lehet, hogy a PS5-ről fogunk írni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)