Hirdetés

A PlayStation 5-ön olyan könnyű lesz elindítani játékainkat, mintha csak Netflixeznénk

|

A fejlesztők azt szeretnék, hogy az SSD gyorsaságát ne csak játék közben tapasztaljuk, hanem már akkor is, amikor a könyvtárunkban böngészünk egy új kaland után kutatva.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben az Xbox Series X-ről és a PlayStation 5-ről is jó pár újdonságot elárultak a fejlesztők, amik miatt biztosak lehetünk abban, hogy soha nem látott erejű konzolok érkeznek az év végén. A Sony fejlesztői most azt is elárulták, a PS5 teljes operációs rendszerét úgy szeretnék kialakítani, hogy minél gördülékenyebb legyen a menüben való navigálás.

Hirdetés

Mivel a beépített SSD-nek hála tényleg hatalmas lesz a különbség a jelenlegi és a következő generáció töltési idejei között, így a fejlesztők erre még szoftveresen is szeretnének ráerősíteni. A játékiparról meglehetősen naprakész belsős információkkal rendelkező kotakus újságíró,  Jason Schreier most arról írt, hogy miket hallott a hallott a Sony fejlesztőitől:

"Az egyik fontos dolog, hogy kiadták a fejlesztőknek, hogy » játékokkal játszani olyan egyszerűnek kell lennie, mint Netflixezni«. Szeretnék, ha a játékos azt érezné, azonnal betöltheti a játékokat, és pontosan tudja, hogy ez a folyamat mennyi idejébe kerül majd."

Tehát ha minden a Sony tervei szerint megy, akkor elég csak kiválasztanunk a játékot a PS5 menüjében, és már bele is vethetjük magunkat, mindenféle töltőképernyő nélkül. Na persze ez ugyanannyira múlik a játékok fejlesztőin is, de az eddigiek alapján úgy tűnik, hogy a lehetőségeik meglesznek a villámgyors töltési idők garantálására. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)