Hirdetés

PlayStation 5 pletykák: tényleg erősebb, mint az Xbox Series X?

|

Egy iparágban dolgozó belsős forrás szerint egyelőre a Sony konzolja jobb teljesítményt kínál, de ez a különbség a megjelenésre eltűnik.

Hirdetés

2020 tavaszának hangulata megjelenések terén kicsit olyan, mint a vihar előtti csend; tudjuk hogy sok jó játék van készülőben, de még nincsenek bejelentve; tudjuk, hogy érkeznek az új konzolok, de még nagyon keveset árultak el róluk. Hogy miért hasonlítanak a megjelenések egy lassan hömpölygő folyóra, ahelyett hogy vadvízi evezőként csaponghatnánk a jobbnál jobb címek között, arról itt írtunk nektek. Az álmatag várakozást csak néha töri meg egy-egy pletyka vagy szivárogtatás, amin egy kicsit elcsámcsoghatunk; most például a PS5-ről érkezett pár infó.

Hirdetés

Egy kifejezetten szivárogtatott infók összegyűjtésére szakosodott oldalon jelent meg egy új kép a PlayStation 5 felhasználói felületéről, egészen pontosan a főmenüről. Sok változást itt nem látunk a PS4-hez képest; ugyanúgy megtaláljuk a PlayStation Store-t, a keresőt, a média menüt és egyéb alkalmazásokat:

Persze ezt egy kis művészi érzékkel egy rajongó is összedobhatta, tehát a hivatalos megerősítésig nem érdemes készpénznek venni. A képek mellé olyan információk is érkeztek, hogy a megjelenést október 30-ra tervezik, 500 dollárért lesz kapható Amerikában és érkezik egy olyan modell is, amit 2 TB SSD-vel szerelnek fel. Ezekről az infókról egy 4cannel bejegyzésben olvashatunk, tehát ajánlott a távolságtartás az igazságtartalmukkal kapcsolatban.

Megbízhatóbb az az iparági belsős szakember, aki arról is beszámolt, hogy jelenleg a Sony konzoljának teljesítménye erezhetően meghaladja az Xbox Series X-ét, de ez a különbség a megjelenésig valószínűleg eltűnik:

"Ebben a generációban NEM a látványbeli különbségek döntik majd el, hogy melyik konzolt vedd meg. Igen, az egyik gyorsabb lesz, mint a másik (de a gyakorlatban ezt nem fogod észrevenni). Az egyiken 10 másodperc lesz a töltőképernyő, míg a másikon 7. Az egyiken jobb lesz a hang, mint a másikon. Az egyik 60fps-sel futtatja majd a játékokat, a másik... is. Ami igazán számít majd, hogy a fejlesztőstúdiók milyen minőséget tudnak majd elérni a rendelkezésükre álló pénzzel és idővel."

Ezzel pedig ismét eljutottunk a nagy megfejtéshez: a sikeres konzolnak jó exkluzív címekre van szüksége. Reméljük ebben a generációban ezt már mindenki felismeri, mi pedig élvezhetjük a gyümölcsét. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)