Hirdetés

Állítólag a Microsoft és a Sony új konzolja is erősebb lesz, mint a Google Stadia

|

Belsős információk szerint a PlayStation 5 és a Scarlett néven emlegetett Xbox teljesítménye is túlszárnyalja majd a felhőét.

Hirdetés

A Google a múlt héten rántotta le a leplet a Stadia névre keresztelt szolgáltatásról, amivel a tervek szerint 4K 60 fpsben streamelhetjük majd kedvenc játékainkat gyakorlatilag bármelyik platformra. A game-streaming a tervek szerint leváltaná a hardveres megoldásokat, de ehhez azért a többieknek is lesz egy-két szava.

Hirdetés

A Google 10,7 TFLOPS grafikus teljesítményt ígér, ami több, mint a PS4 Pro és az Xbox One X teljesítménye együtt. A Kotaku egyik írója, a játékipart elég mélyen ismerő Jason Schreier most megbízható forrásokra hivatkozva megerősítette, hogy a következő konzolgeneráció még ennél is erősebb lesz. Schreier a Reseterán írta le a rajongóknak, hogy legjobb tudomása szerint mindkét konzol 2020-ban jelenik meg.

A szakértő úgy tudja, hogy egyelőre nagyon kevés embert avattak be a next-gen rejtelmeibe, így még az olyan stúdióknál is, mint mondjuk a DICE, alig néhány mérnöknek van elképzelése arról, hogy pontosan milyen lesz a hardver. A többiek majd akkor tudnak róla, ha az mindenképp szükséges. Schreier szerint éppen ezért komoly szivárgásokra egyelőre ne számítsunk, de az biztosnak tűnik, hogy a bűvös 10,7 TFLOPS-ot megugorják a konzolok. Azt is hozzátette, hogy a Microsoftnál "vannak még dolgok a csőben", de ezt már nem részletezte.

A játékipar egyik legmegbízhatóbb forrása szerint még legalább másfél évre vagyunk a generációváltástól. Ti mit vártok az új konzoloktól?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)