Hirdetés

Így néz ki és ezt tudja a PlayStation 5 kontroller

|

Új dizájn, haptikus visszacsatolás, beépített mikrofon és adaptív ravaszok jellemzik a PlayStation 5 DualSense kontrollert.

Hirdetés

Míg a Microsoft csak finomított az Xbox One-hoz tervezett kontroller dizájnján, addig a Sony jóval radikálisabb változtatásokat eszközölt. A végeredmény első blikkre sokkal inkább tűnik valamilyen prototípusnak, semmint a DualShock 4 egyeneságú leszármazottjának. Az eltérő színvilágon túl jól láthatóan áthelyezték a lightbart és a touchpadot, monokróm színben pompáznak a gombok, továbbá az USB-C port felül helyezkedik el, míg a mikrofon némitógombja a PlayStation logó alatt.

Hirdetés

Hideaki Nishino, a Sony Interactive Entertainment platformtervezésért és - menedzsmentért felelős alelnöke blogbejegyzésben rántotta le a leplet a PlayStation 5 mindeddig eredményesen rejtegetett kontrolleréről, amely megszabadult a Share gombtól, de nem ez az egyetlen változás elődjéhez képest. Állítása szerint a DualSense haptikus visszacsatolása újszerű élmények sokaságával hengerel le játék közben, szó szerint érezni lehet, ahogy a sárban dagonyázó járgány összekoszolódik.

Az adaptív L2 és R2 ravaszok révén egészen más élményt nyújt majd egy íj megfeszítése, mint eddig, hiszen minél inkább közelítünk a húr feszítőképességének határához, annál nagyobb ellenállásba ütközünk ujjunkkal.

Ami pedig a Share gombot illeti, a helyét átveszi a Create, amely továbbra is a tartalommegosztást szolgálja. Arról, hogy pontosan miként forradalmasítja ezt az opciót, majd később rántja le a leplet a Sony. A beépített, zajszűrős mikrofonnak hála headset nélkül is könnyedén cseveghetünk a többi játékossal, de a jack csatlakozóval hagyományos füleseket is hozzáköthetünk az eszközhöz.

Ahogy érkeznek további részletek, írni fogunk róla, addig mondjátok el, hogy tetszik az új dizájn!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)