Hirdetés

Így teszi jobbá a Project Scorpio a már megjelent játékokat

|

Kiderült egy-két dolog a Project Scorpio kapcsán; egyebek mellett megtudtuk, hogy nem csak a jövőben megjelenő, de az Xbox One-ra már kapható címek is jobban futnak majd rajta.

Hirdetés

A Microsoft több helyen is úgy hivatkozik a Project Scorpióra, mint a következő Xboxra, nem pedig úgy, hogy egy "Xbox One Pro" lesz. Az még nem egyértelmű, hogy generációváltás történik-e, és jönnek majd az exkluzívok is, amikhez mindenképp az új hardver kell, csak azt, hogy az Xbox One-os és a jelenlegi konzollal kompatibilis 360-as játékok minden gond nélkül futnak rajta.

A Digital Foundry több cikket is kiadott ma délután, melyek egyike azt foglalja össze röviden, pontosan milyen előnyökkel jár a megnövelt teljesítmény. Alap lesz, hogy azok a játékok, amik küzködtek Xbox One-on, simán futnak majd a gépen, de nem fog minden az első pillanattól kezdve 60 fps-sel menni; viszont aminek tartania kell a 30 fps-t, az tartani is fogja, és amit 60-hoz igazítottak, az stabil 60-at hoz. Eltűnik a screen tearing jelensége is. Továbbá azok a játékok, amik dinamikus felbontással működnek (tehát a stabil framerate érdekében egyes jeleneteknél lejjebb adnak felbontásukból), mindig a maximumot hozzák - mármint nem 4K-t, hanem azt, amire a játék képes. Példaként említették a Doomot, a Halo 5-öt, a Gears of War 4-et, a Battlefield 1-et, a CoD: IW-t és a The Divisiont is. Javul még a textúraszűrés, melytől jobb lesz a képminőség, illetve csökkennek a töltési idők, köszönhetően a 31 százalékkal gyorsabb CPU-nak és a merevlemez megnövelt olvasási sebességének.

Előfordulhat, hogy néhány játéknál nem tapasztalható változás, de remélhetőleg a fejlesztők ezek esetében gyorsan cselekednek. Mindenki érdeke, hogy a Scorpio-tulajok a lehető legjobb minőséget kapják.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)