Hirdetés

No, akkor PlayStation 5-ön vagy Xbox Series X-en játszhatunk több régi címmel?

|

A Microsoft elég határozottan nyilatkozott a visszafelé kompatibilitás kapcsán, ugyanakkor a Sony picit elszúrta a kommunikációt.

Hirdetés

A visszafelé kompatibilitásnak hála jelenleg rengeteg olyan játékot futtathatunk Xbox One-on, amelyek eredetileg a Microsoft régebbi konzoljaira jelentek meg, és úgy tűnik, hogy a jövőben is folytatni szeretné ezt a jó szokását a redmondi vállalat. Ezzel szemben PlayStation 4-en nincs ilyen funkció, azonban örvendetes, hogy a Sony kész ezen változtatni a következő generáció során.

Hirdetés

Az már eddig is nyilvánvaló volt, hogy Xbox Series X-en is futni fognak a régi játékok, ami bizony elég nagy pozitívum. Időközben az Xbox hivatalos Twitter-oldalán megerősítették, hogy az összes Xbox One-játék mellett minden olyan alkotás elérhető lesz az új konzolon, ami a mostani generációban futtatható a visszafelé kompatibilitásnak hála. És nem lennénk meglepve, ha idővel még több régi játékot vonnának be ebbe a körbe.

A PlayStation 5 kapcsán is szóba került ez a megoldás, és kiderült, hogy a PlayStation 4 száz legnépszerűbb játéka közül szinte mindegyik biztosan futtatható lesz a Sony masináján. Ezt hallva viszont elég nagy lett a felháborodás, ami picit érthető is, hiszen a Microsoft kínálatához képest ez nagyon kevésnek tűnik. Valószínűleg a japánok is érzékelték, hogy valami nincs rendben, ugyanis nemrég frissült a PS5 tulajdonságairól szóló bejegyzés a hivatalos PlayStation Blogon egy elég érdekes résszel.

A kiegészítés szerint a Sony úgy hiszi, hogy a több mint 4000 PlayStation 4-játék többsége játszható lesz PlayStation 5-ön, ami azért már egy fokkal jobban hangzik, mint a korábbi kijelentés. Ráadásul a régebbi címek teljesítménye még javulhat is az új konzolon, így több fps-re és akár még nagyobb felbontásra is számíthatunk.

Nektek mennyire fontos szempont a visszafelé kompatibilitás?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)