Hirdetés

Saját játékkonzolt akar piacra dobni az Apple?

|

Új kihívót kaphat a Sony és a Microsoft az almás vállalat képében.

Hirdetés

A számítógépek, okostelefonok, tabletek és okosórák mellett a videojáték-ipar sem ismeretlen terület az Apple számára, hiszen az almás csapatnak is van saját előfizetéses szolgáltatása, amelyen keresztül különféle játékokat érhetnek el az iOS-tulajok.

Habár a PC-s és konzolos játékosoknak valószínűleg nem nyújt sok érdekességet az Apple Arcade, lehet, hogy a jövőben mégis sikerülhet ezeket a táborokat is megszólítania a vállalatnak.

Hirdetés

Tajvani pletykák alapján az Apple megkörnyékezett fejlesztőket és hardvergyártókat, méghozzá állítólag azért, hogy arról konzultáljon velük, hogyan lehetne egy vadonatúj játékkonzolt létrehozni, vagy az Apple TV-t átalakítani erre a célra. Elvileg a Ubisoft és a Capcom is ellátta tanácsokkal az almásokat a konzolpiacot illetően, de ebből persze még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni, hiszen előfordulhat, hogy az előzetes információgyűjtés ellenére nem valósulnak meg a tervek.

Korábban egyébként az a hír járta, hogy az Apple xboxos mérnököket akart megszerezni magának egy konzolfeleség megépítéséhez, és a jelek szerint a vállalat nem kifejezetten egy szimplán cloud gamingre alkalmas eszközt csinálna magának, hanem dedikált hardvereket pakolna a saját dobozkájába.

Kérdéses, hogy mekkora sikere lenne egy esetleges új konzolnak, ha az Apple hírhedt árazásával kerülne a piacra, de jó eséllyel azért erre is volna kereslet.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)