Hirdetés

Egyre vadabb jóslatok jelennek meg a PlayStation 5 hardvere kapcsán

|

Kezdenek elszállni a szivárogtatók, most már több mint 15 Teraflops teljesítményt emlegetnek a PS5 kapcsán.

Hirdetés

Lassan olyan érzése van az embernek, hogy a PlayStation 5 kapcsán érkező különböző szivárgások immár csak és kizárólag arra játszanak, hogy sikerüljön egymásra licitálniuk. Pár napja megjelent a 4chanen a Sony új konzoljának állítólagos specifikációja, ami a korábban emlegetett 9,2, majd 11,6 Teraflops helyett már egy 13,3 Teraflops teljesítményű egyedi AMD RDNA 2 GPU-t emlegetett. Most befutott egy újabb szivárgás, aminek sikerült ezen is túllőnie. 

Hirdetés

A Pastebin információi szerint ugyanis egy olyan egyedi, 2.1GHz-en pörgő RDNA 2 GPU csücsül majd az alap PlayStation 5-ben (tehát nem a már többször pedzegetett állítólagos Pro kiadásban), ami akár 15,05 Teraflops teljesítményre is képes lehet.

Nem csak GPU téren "fejlődött" a PS5 a legutóbbi szivárgás óta: a friss specifikáció immár 16 helyett 32 GB GDDR6 RAM-ot említ, 1 TB-os tárolókapacitás helyett pedig 1,5 TB-os egyedi NVMe SSD-t, ami szabadon bővíthető. A ray-tracingért elvileg egy hardveralapú, dedikált processzor felel majd. A forrás még az új konzol megjelenésének napját is tudni véli, ez állítólag 2020. november 20. lesz, a PS5 árát 499 dollárra lövik be.

Ne felejtsük el azonban, hogy ez még mindig egy konzol. Összehasonlításképp a GeForce RTX 2080 Ti 13,45 Teraflopsra képes, és elég furcsa lenne, ha a PS5 ennyire közel kerülhetne az Nvidia jelenlegi csúcskártyájához. Biztosat csak a hivatalos leleplezés után tudhatunk (ennek pontos dátuma továbbra sem ismert), de azért annyi bizonyos, hogy a most kikerült specifikációt a szokottnál is több kétellyel érdemes kezelni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)