Hirdetés

Nem tervez több kézikonzolt a Sony

|

Most, hogy a mobilos gaming ekkora méreteket öltött, talán nincs is szükség a Vita utódjára.

Hirdetés

Már az első komolyabb mobiljátékok megjelenésénél látszott, hogy a kézikonzolok kora leáldozott. A 3DS ugyan még sokáig jól futott, de főleg az exkluzívjai miatt, és a Nintendo Switch Lite-nak is ezért van létjogosultsága. A világ azonban a platformfüggetlenség irányába halad, és ha lesz valaki, aki használható streaming megoldással áll elő, illetve széleskörben elterjed az 5G, PC-s és konzolos játékokat is élvezhetünk majd bárhol.

Hirdetés

A PlayStation Vita megfelelő támogatás és erős címek hiányában lassan elvérzett, a Sony már nem is foglalkozik vele, márciusban leállították a gyártást, az év eleje óta a PS Plus előfizetők sem kapnak ingyen játékokat a platformra. Ennek ismeretében nem meglepő a SIE-elnök Jim Ryan a Game Informernek adott nyilatkozata, aki elmondta, bár kiváló eszköznek tartja a Vitát, és remek játékélményt adott a gép, a kézikonzolok ágazatában már nem érdekeltek. Valahol megértjük, és kíváncsian várjuk, mit hoz a jövő.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)