Hirdetés

A PlayStation Move utódján dolgozik a Sony?

|

A vállalat két szabadalmat is benyújtott, ami arra enged következtetni, hogy új mozgásérzékelős kontrollert terveznek. Ez nagyot üthetne a PlayStation VR-ral együtt.

Hirdetés

Vannak olyan VR-ra szánt játékok, amikhez elengedhetetlen a mozgásérzékelős kontroller, a PlayStation VR pedig jelenleg a Sony 2010-ben megjelent eszközét, a PlayStation Move-ot használja erre. Azonban a technológia nem eléggé naprakész a konkurencia megoldásaihoz képest. Úgy tűnik, hogy változtatni is fognak ezen. 

Hirdetés

A VR Focus bukkant rá, hogy a Sony Interactive Entertainment két szabadalmat is benyújtott Japánban a hónap elején, amelyek egy új, a PlayStation Move-hoz képest alaposan átszabott mozgásérzékelős kontrollerre utalnak. Az alábbi képen láthatjátok a szabadalmakban szereplő eszköz formatervét. A legszembetűnőbb különbség az eltérő kinézet mellett a hiányzó világító gömb, de az analóg kar hozzáadása és a csuklópánt helye is jelentős változtatás. Kicsit hasonlít a szintén 2010-ben megjelent PS Move Navigation Controllerre. 

A második szabadalom egyébként azt is tartalmazza, hogy az új eszköz képes megkülönböztetni mind az öt ujj mozgását, valamint a világító gömb követő funkcióját maga a headset töltené be, noha ehhez valószínűleg a PlayStation VR-on is frissítenie kell a Sony-nak. Kíváncsiak vagyunk rá, hogy megvalósul-e a terv és ha igen, mikor jelenti be a kiadó.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)