Hirdetés

A Valve is lemondott a Steam Machines vonalról

|

Emlékszik még valaki arra a próbálkozásra, amikor a Valve PC-ket akart becsempészni a nappalikba?

Hirdetés

Nagyon régóta nem hallottunk semmit a Steam Machines projektről. A Valve ezzel a névvel akart népszerűsíteni kicsi, konzol méretű PC-ket, melyek a SteamOS és a Big Picture mód segítségével a PC gaminget a nappaliba vitték volna. A szoftveróriás kísérlete láthatóan megbukott: a napokban egyszerűen elrejtették a Steamből a Steam Machines linket.

Hirdetés

Ha most a Steam hardver részére tévednél, akkor ott már csak a kontrollert, a Linket (amit szintén 1 dollárért szórnak minden játék mellé lassan) és a HTC Vive-ot fogod megtalálni. A Steam Machines oldala egyébként még él, csak a menüt dugták el.

A pontos, hivatalos okát ennek nem kaptuk meg, de azért mind sejtjük, hogy mi áll a döntés hátterében. Az Asus, az Alienware és társai is próbálták sikerre vinni a TV-re köthető konzol-PC ötletét, de egyszerűen nem volt akkora kereslet, hogy érdemes legyen tovább foglalkozni vele. Ráadásul azok, akik vásároltak Steam Machines PC-ket, nem igazán voltak elégedettek a kapott termékkel.

Egyelőre még várjuk a hivatalos közleményt, de jó eséllyel itt véget ért a Steam Machines próbálkozás.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)