Hirdetés

Tényleg hatalmas lesz a PlayStation 5?

|

Noha a PlayStation 5 mérete kapcsán még árult el a gyártó érdemi infót, a lemezmeghajtó méretéből azért lehet következtetni arra, hogy mekkora gépnek kell helyet csinálnunk a polcon.

Hirdetés

Most, hogy végre a Sony is hajlandó volt leleplezni, egészen pontosan hogyan fest majd az év vége felé érkező konzoljuk, elindult a találgatás, hogy vajon egészen pontosan mekkora is lesz a futurisztikus küllemmel megáldott masina. Egyelőre minden jel arra utal, hogy bizony elkél majd a hely, ha a PS5-re ruházunk be. 

Hirdetés

Egyelőre nem kaptunk hivatalos infót a PlayStation 5 méreteiről, de mivel mind az USB-portok, mind a Blu-Ray lemezmeghajtó mérete ismert, így ezekből kiindulva már kaphatunk egy hozzávetőleges képet. Volt aki ezek alapján el is kezdte összehasonlítani a jelenlegi generáció tagjaival, és gyorsan le is gyártott hozzá egy 3D render képet:

Itt fontos megjegyezni, hogy maga a készítő is elismerte, hogy nem 100%-ig pontos a méretarány, ez abból is kiderül, hogy a képen látható Switch sem pontosan ekkora egy Xbox One X-hez viszonyítva.

A következő képen a lemezmeghajtóval ellátott, és a digitális verzió is látható, párba állítva az Xbox Series X-szel, illetve a jelenlegi generáció konzoljainak erősebb verzióival:

A legrészletesebb összehasonlítást egy Reddit-felhasználó végezte el, aki még az előző generáció gépeivel is összehasonlította a PS5-öt és az Xbox Series X-et, gondosan kiemelve, hogy mekkora helyet foglal el a lemezmeghajtó és az USB-port:

Fontos kiemelni, hogy a végleges méret ettől eltérhet, de biztos, hogy a fenti képek közel állnak az igazsághoz. A Sony is megerősítette, hogy nagy lesz a konzol, amire azért van szükség, hogy megfelelő hűtést tudjanak biztosítani a belepakolt hardvereknek. Érdemes lehet tehát már most kinézni, hogy pontosan mely könyvek, vázák és figurák kerülnek föl a padlásra, hogy legyen hely a PlayStation 5-nek. Vagy esetleg fektetve is lehet majd tárolni, de itt is problémás lehet a megfelelő méret és szellőzés.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)