Hirdetés

Ebben a videóban tényleg megszámolhatod a képkockákat

|

A dolgokat brutálisan lelassítva és néha nagyon közelről felvéve bemutató Slow Mo Guys csapata legújabb videójában a régi és a legmodernebb tévék működését mutatta be úgy, hogy szabad szemmel is láthassuk a képek váltakozását.

Hirdetés

Ugyan egy új monitor vagy tévé megvásárlásakor általában arra törekszünk, hogy az új kijelzőnk minél jobban át tudja verni a szemünket, tanulságos egyszer az illúzió mögé is benézni. Ezt tette nemrég a The Slow Mo Guys csapata is, akik megmutatták, hogyan is működik egy tévé.

Hirdetés

Az alábbi videójuk első részében a mára rendkívül elavultnak számító katódsugárcsöves technológiát mutatják be, egy régi CRT-tévén ugráló Mario segítségével pedig megnézhetjük azt is, hogyan mennek végig ezek a képernyők az egyes sorokon, összeállítva az új képkockát. Sőt, egyszer annyira nagy frame rate-tel is lefilmezték a tévét, hogy egy soron belül is megnézhetjük, ahogy az egyes pixelek balról jobbra felvillannak. De a jelent is bemutatták egy LED-es és egy OLED-technológiát használó TV-vel is, amiknek a színkezelési technikáit is bemutatták néhány profi makrólencsével. Mindezt az alábbi videóban nézhetitek meg, meg egyébként minden másodpercben többször a saját képernyőitek esetében, csak nem vesszük észre ilyen jól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)