Hirdetés

Tim Sweeney szerint még a legjobb PC-k sem vetekedhetnek a PS5 villámgyors SSD-jével

|

Az Epic Games vezetője úgy gondolja, a Sony következő konzoljában ketyegő speciális hardver olyan gyorsaságra lesz képes, mely a jövőben etalonná válhat az egész piac számára.

Hirdetés

Egy PlayStation 5-ön futó demóval mutatta be tegnap az Epic Games a következő játékmotorját, az Unreal Engine 5-öt, mely előrevetítette, hogy milyen grafikai teljesítményre lehetnek képesek a következő generációs konzolok. A tényleg szemkápráztatóra sikerült bemutató egyaránt terelte a reflektorfényt a Sonyra és az Epic Gamesre, az utóbbi vezetője pedig ki is használta ezt, hogy meséljen egy kicsit az új technológiákról. 

Hirdetés

Valószínűleg meglehetősen sokan hördülnek majd fel a kijelentés hallatára, de Tim Sweeney szerint lesz olyan aspektus, melyben a PlayStation 5 még a legmodernebb és legdrágább PC-ket is kenterbe veri majd:

"A tárhely-architektúra PS5-ön messze megelőz mindent, amit az ember jelenleg a világ összes pénzéért megvehet PC-re. Ez kijelöli majd az utat a jövő PC-i előtt. A gyártók meglátják, ahogy megérkezik a konzol és azt mondják majd: »A mindenségit, az SSD-knek fel kell zárkózniuk ehhez.«"

Mind a PlayStation 5, mind az Xbox Series X egy különleges felépítésű, kifejezetten számukra gyártott SSD-vel érkezik majd (ez utóbbihoz már bejelentettek egy speciális külső tárhelyet is), így nem csodálkozunk majd, ha a konzolok fejlesztői ezekből a maximumot hozzák majd ki. Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)