Hirdetés

Trust Urban Exos Plus bemutató - VR karnyújtásnyira

|

Hiába fejlesztenek több százezres célhardvereket a nagy gyártók, a virtuális valóság jelenlegi legnagyobb eladásokat produkáló készülékei továbbra is a mobilokat kijelzőként használó cardboard megoldások.

Hirdetés

A Trust Urban Exos Plus szemüvege igazán masszív plasztikborítást kapott, amelyre a telefont tartó előlapot mágnesek rögzítik. Ez az apró tároló maximum 6 hüvelykes mobilokat képes fogadni, pedig az élményhez rengeteget hozzáad(na) a méretes kijelző és a minél nagyobb felbontás.

Hirdetés

A térhatást kínáló, bifokális lencsék állapotát több módon is a szemünkhöz igazíthatjuk; a készülék oldalán található tekerők segítségével előre és hátra mozgathatjuk a telefont tartó rekeszt, míg az eszköz felső részén elterülő tárcsával oldalirányban közelíthetjük és távolíthatjuk a szemünk előtt elterülő üvegfelületet. Ugyan nem rendelkezik dedikált áruházzal a Trust, a Cardboard appot és a hozzákapcsolódó tartalmakat tökéletesen képes kezelni, majd pedig az előlap belsejében elhelyezett QR-kód beolvasását követően elindíthatjuk a szoftver telepítését. A készülék alsó részén, néhány centire az orrnyílástól találunk egy apró, mágneses vezérlőgombot, amelyet az alkalmazások futtatása során kattintásra használhatunk. A nem túl kényelmes helyre került vezérlőt érdemes lehet egy Bluetooth-kontrollerrel leváltani, egy ilyen modell csatlakoztatását követően már a játékok irányába is könnyedén nyithatunk. Persze a mobilos VR-gaming még eléggé gyerekcipőben jár, de azért akad már most is a piacon egy-két alkalmazás, amit mindenképp érdemes lehet kipróbálni. Ehhez pedig kifejezetten ideális, hogy hosszabb ideig is problémamentesen viselhetjük az eszközt, mert az arcunk készülékkel érintkező felületén remekül kipárnázott, bőrhatású szegélyek garantálják a kényelmet.

Persze, ahogy azt a gyártó a csomagban mellékelt leírásban is kiemeli, érdemes 30 perc után egy kis szünetet tartani a modell használata során, így megelőzhető az esetleges fejfájás. Viszonylag olcsón belevághatunk a VR-eszközök felfedezésébe, ha a Trust Urban Exos Plust választjuk, amelyet már 10 ezer forint alatti áron hazavihetünk.

A Trust Urban Exos Plus szemüveget megtaláljátok év végi előfizetői akciónk Prémium II-es csomagjában, így 12 GameStar magazinnal, 12 PC-s játékkal, ESET előfizetéssel, Barcraft és Delta Vision kuponokkal, valamint a GSO-ra szóló reklámmentességgel együtt szerezhetitek meg, jelentős kedvezménnyel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)