Hirdetés

A Turtle Beach felvásárolja a Roccatet

|

Az elsősorban konzolos kiegészítőkre szakosodó Turtle Beach úgy döntött, hogy a Roccat segítségével fog befutni a PC-s piacon.

Hirdetés

Bár a Turtle Beach leginkább a konzolos felhasználókat célozza a különféle gaming perifériáival, tavaly már piacra dobtak egy kifejezetten PC-seknek szánt headsetet, most pedig úgy tűnik, hogy egy sokkal radikálisabb lépést tesznek a PC-s piac felé, ugyanis bejelentették, hogy hamarosan felvásárolják a piacon már veteránnak mondható Roccatet.

Hirdetés

A megegyezés szerint a Turtle Beach nagyjából 15 millió dollárt fog fizetni a cégért, további egymillió dollárt részvényekért, ezen felül pedig 3.4 millió dollárt kapnak majd a cég előző tulajdonosai. A Turtle Beach azt reméli, hogy a Roccat az első évben legalább 20 millió dollárral járul majd hozzá a cég bevételéhez, 2020-ban (ami az első teljes üzleti év lesz az új felállásban) pedig 30 millió dollárra számítanak.

Nem csoda, hogy ilyen komoly ambíciói vannak a Turtle Beach vezetőinek, hiszen a Roccat megszerzésével igen komoly közönséget tudhatnak magukénak az európai piacon, valamint valószínűleg az Egyesült Államok közönsége sem fogja bánni, hogy nagyobb a választék a PC-s perifériákból. Persze két márkanév összeolvadásakor mindig kérdés, hogy melyiket tartja meg végül az anyacég, de mivel ebben az esetben igen ismert márkákról van szó, ezért valószínűleg továbbra is létezni fog mind a két brand, csak a tulajdonosuk lesz közös.

Ti mit gondoltok? Melyik márkát kedvelitek jobban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)