Hirdetés

Úgy tűnik, a PlayStation 5 számos hibáját a Rest Mode okozza

|

Minden jel arra utal, hogy a népszerű funkció tesztelése nem volt elég alapos.

Hirdetés

Az előző konzolgeneráció egyik nagy találmánya az ún. Rest Mode (Xboxon Instant On), melynek lényege, hogy a teljes kikapcsolás helyett csupán pihenni küldjük a gépeket, amelyek ebben az állapotban folytatják a megkezdett letöltéseket, automatikusan intézik a frissítések kezelését, és a felébresztésük tényleg csak néhány másodpercig tart, szinte azonnal játszhatunk.

E lehetőség hátulütője értelemszerűen azt, hogy nagyobb összeg szerepel a hónap végén a villanyszámlán, hiszen ebben az állapotban többet fogyasztanak a konzolok, mintha kikapcsolnánk azokat. (Aki biztosra megy, még a konnektorból is kihúzza, de valószínűleg az ennyire környezettudatos felhasználók vannak kisebbségben.)

Hirdetés

Cseppet sem meglepő módon az említett funkció az új generáción, így a PlayStation 5-ön is elérhető, ám számos beszámoló arról árulkodik, hogy jelenleg nem a legjobb ötlet aktiválni. A konzol rajtja óta a különböző fórumokon (és a közösségi média felületein) egyre nő a panaszok száma, amelyek a Rest Mode-dal összefüggő hibajelenségekre utalnak.

Az egykori gamespotos, jelenleg a Giant Bomb kötelékét erősítő Jeff Gertsmann (annak idején az ő Kane & Lynch: Dead Men tesztjéből lett jókora botrány) a Marvel's Spider-Man: Miles Morales futtatása közben próbálta Rest Mode-ba helyezni a rendszert, mire összeomlott a játék. Hasonló történt a Tefty néven ismert streamerrel, csak nála a Godfall mondta be az unalmast.

Többen azt feltételezik, hogy a külső meghajtóval kapcsolatos hibákért is a Rest Mode felel, bár ez még nem jelenthető ki egyértelműen, mindenesetre van mit kigyomlálnia a Sonynak a megjelenés utáni első rendszerfrissítéssel, ma éppen kapott egy patchet a konzol, tehát bőven van okunk reménykedni a gyors javulásban.

Ha esetleg sikerült konzolt szerezni, és ez a hiba fennállna majd, akkor a Rest Mode-ot, felesleges egy komolyabb meghibásodást kockáztatni. Ahhoz, hogy ezt megtegyétek, a Settings / Power Saving / Set Time Until PS5 Enters Rest Mode menüpontban válasszátok a lista végén tanyázó Don't Put in Rest Mode opciót.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)