Hirdetés

Ugyanaz a baja a DualSense-nek, mint a Joy-Connak?

|

Annál is nagyobb gond, hogy egyelőre nem úgy tűnik, hogy könnyű lenne szervizeltetni a problémát.

Hirdetés

Ahogy a Nintendo Switch Joy-Conjaival jóformán egybemosódott a többeknél is felbukkant sodródási, azaz "driftelési" probléma (tehát hogy az analóg joystickek irányítás nélkül is mozgást érzékelnek), úgy tűnik ugyanez a tavaly novemberben megjelent PlayStation 5-nél, pontosabban a DualSense-nél is egyre inkább releváns hibának.

A Kotaku össze is gyűjtött pár konkrét esetet, posztot a szóban forgó problémáról (ezekből lent szemezgettünk nektek), majd pedig a hivatalos PlayStation-ügyfélszolgáltatot is megkereste, hogy megtudja, driftelő kontrollerek esetén amúgy mi a teendő.

Hirdetés

Összegzésképpen: hiába van PS5-ös hardverproblémákhoz több országban is dedikált aloldala a Sonynak, a konzol rajtja miatt értelemszerűen rendkívül le van terhelve a support.

A hosszas, körülményes kapcsolatfelvételi kísérlet során végül azért sikerült a Kotakunak elérnie egy hús-vér ügyfélszolgálatost, aki elárulta, hogy a driftelő DualSense-ekre is kiterjed a jótállás, habár a szervizhez juttatás költségeit nem, csak a visszaküldött termék szállítási díját állja a Sony. A cég maga hivatalosan nem reagált a lap megkeresésére.

Anyone else experiencing DualSense stick drift? from r/PS5

My DualSense's right stick starts drifting from r/PS5

Dualsense Drift from r/PS5

Kaci október végi videóját a DualSense kicsomagolásáról itt és most vissza is nézhetitek:

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)