Hirdetés

A PS5 egyszer mégiscsak visszafelé kompatibilis lesz akár PS1-es játékokkal is?

|

Egyesek most erre következtetnek a Sony nemrég publikált szabadalmából.

Hirdetés

A Comic Book egy március 18-án publikált Sony-szabadalom szövege alapján feltette a kérdést, hogy vajon egy szép napon a PlayStation 5-ös visszafele kompatibilitás nemcsak a PS4, hanem akár a PS3, a PS2, sőt, még a PS1 címeire is kiterjedhet-e majd.

A szabadalom egészen konkrétan az emulált játékokon belüli trófearendszer lehetőségéről szól. Bár a szöveg célzottan nem utal sem a PS5-re, sem azon belül is a PS3 és azelőtti konzolok játékainak támogatására, amiatt, hogy a szöveg játékok emulálását említi, akár arra is gondolhatnánk, hogy a Sony emulálni e pillanatban PS1-től PS3-ig tudna korábbi címeket az új konzolon, szóval az is lehet, hogy egyszer csak tényleg meglepi közönségét a funkcióval. 

Hirdetés

Bárhogy is legyen, a Sony Interactive Entertainment feje, Jim Ryan még tavaly ősszel megerősítette meg, hogy a PS4 előtti generációk játékaival nem lesz visszafelé kompatibilis az új gép.

Arról, hogy a PS5 esetében mit jelent a visszafelé kompatibilitás, illetve hogy milyen játékok nem futnak a konzolon, ide kattintva olvashattok, míg Csirke nemrég külön cikkben tárta elétek idegösszeroppanását, miután PS4-es játékait PS5-ös verzióra próbálta frissíteni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)