Hirdetés

Valaki kitalálta, hogyan használja a Game Boy kameráját webkameraként

|

A leleményességnek köszönhetően új funkciót kapott a Game Boy kamera.

Hirdetés

Korábban beszámoltunk róla, hogy egy ezermester kézikonzolt csinált a Nintendo Wii-ből, amelyből megszületett a WiiBoy Color, viszont nem ez az egyetlen innováció, amivel az ügyes kezű gamereknek sikerült előállni.

A Game Boy egy másfajta projekthez is alapként szolgált, ehhez pedig csupán a konzol kamerájára volt szüksége a furfangos "feltalálónak". 

Hirdetés

Bernard Capulong Twitteren dicsekedett el vele, hogy sikerült a Game Boy kamerájából webkamerát varázsolnia, amihez többek között segítségül hívott egy Super Game Boy 2-t (amely segít a Game Boy játékokat Super Nintendóra konvertálni és tévén játszani), egy Analogue Super NT-t (ami HDMI kimenetet ad hozzá), és egy külső rögzítőkártyát (ami USB-C-n keresztül küldi a jelet a laptopjának). A setupot megszemlélhetitek alább, de a kamerával készült videó még érdekesebb:

Persze ha összeadjuk az alkatrészek árát, valószínűleg jóval drágábban jött ki, mint egy webkamera, és a minősége meg sem közelíti azét, viszont a megoldás egyediségét és a kihívásfaktort képtelenség lenne elvitatni Capulongtól. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)