Hirdetés

Van, amiben nem lesz gyorsabb az Xbox Series X sem

|

A gyors SSD nem minden, a lemezes játékok vásárlóinak a következő konzolgeneráción is sok türelemre lesz szükségük.

Hirdetés

PCIe 4.0 NVMe SSD-knek hála a novemberben érkező Xbox Series X konzolok számos tekintetben gyorsabbak lesznek majd, mint a jelenlegi generációs Xbox One-ok. Minimálisra csökkennek például a töltési idők, egy külső HDD és a beépített SSD között is szép sebességgel áramolhat majd az adatfolyam, ha esetleg egy extra tárhelyre is szükségünk lenne, és csak onnan akarnánk átemelni időnként a játékainkat. 

Létezik azonban egy olyan aspektusa a gamer létnek, ami a lemezes játékok vásárlóit érint ugyancsak és kizárólag, mégis azért egy sarkalatos kérdés. A lemezes játékok telepítéséről van szó, ez pedig cseppet sem fog gyorsabb lenni Xbox Series X-en.

Hirdetés

GamesRadar+ mérései szerint a Titanfall 2 telepítése például 35 percet vett igénybe Series X-en, ami nagyjából ugyanazt az időt jelenti, mintha Xbox One-ra installáltuk volna fel a játékot. Ez egyébként nem túl meglepő, hiszen hiába van egy gyors SSD a matt fekete borítás alatt, maga a lemezolvasási sebesség nem változott érdemben. És itt pontosan ez jelenti a szűk keresztmetszetet. Értelemszerűen a PlayStation 5 esetében is ugyanez lesz a helyzet.

Az alábbi videóban mesélnek a GamesRadar+ munkatársai részletesebben is kérdésről.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)