Hirdetés

Messze az Xbox kontrollerek a legnépszerűbbek PC-n

|

Vannak játékok, amiket kényelmesebb kontrollerrel játszani, mint egérrel és billentyűzettel. A Steam Controller sem áll rosszul, de Xbox 360-as gamepadet majdnem hússzor annyian használnak.

Hirdetés

Sokan nem a billentyűzet és az egér miatt játszanak PC-n, hanem mert olyan minőségben élvezhetik a játékokat, amilyet a konzolokból nem tudnak kisajtolni. Nem nagy művészet egy gépet tévére kötni, és a kanapé kényelméből játszani, de akkor már egy kontroller sem árt.

Hirdetés

A Valve pár éve elkezdte beépíteni a mindenféle kontrollerek támogatását a Steambe, és most közzétett néhány adatot arról, mennyien és milyen eszközöket használnak. 30 millió felhasználó játszik vagy játszott valaha kontrollerrel, közülük 27,2 millióan egy Xbox 360-assal. A második helyen a PS4-es DualShock 4 áll 12,2 millióval, a harmadik pedig a 11,5 millió játékos által használt Xbox One-os irányító. Érdekes módon a negyedik a DualShock 3 4,1 millióval, az ötödik pedig a Steam Controller 1,5-lel. A Switch Pro kontrollert is meglepően sokan, közel 459 ezren csatlakoztatták PC-hez.

Azt egyébként nem tudni, hogy ha valaki olyan szoftvert használ, ami miatt a játékok úgy kezelnek bármilyen kontrollert, mintha Xbox 360-as lenne, őt a rendszer az Xbox 360-as kontrollert használók sorába sorolja-e, vagy az eszközt magát helyesen azonosítja be. Mindenesetre teljesen elhisszük, hogy a 360-as kontroller mellett ilyen sokan döntöttek, mivel a Microsoft is mindent megtett azért, hogy a lehető legtöbb játék kapjon hivatalos támogatást.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)