Hirdetés

Xbox One-on is futnak majd Xbox Series-es játékok, de van egy csavar

|

Ha végre megtörténik a valódi generációváltás, a One-tulajoknak érdemes lesz még megtartani konzoljukat.

Hirdetés

Ismerve a körülményeket (készlethiány, chiphiány, nagy kereslet, alacsony kínálat), érthető, hogy az idén megjelenő legtöbb játék még PlayStation 4-es és Xbox One-os változatot is kap, köztük olyan exkluzívokkal, mint a Horizon Zero Dawn vagy a Forza Horizon 5. Várhatóan jövőre is sokan ragaszkodnak még az előző generációs konzolokhoz, mert ezek nélkül sokkal kisebb felhasználói bázist érhetnének el.

Az Xboxnak van egy jó ötlete, amivel reményeik szerint az Xbox One-ok nem végzik majd elektronikai hulladékként, miután megtörténik a teljes átállás az új generációra.

Hirdetés

A kulcs természetesen a cloud gaming. Az E3 előtt nem sokkal a Microsoft videojátékos divíziója bejelentette, hogy számos eszközön elérhető lesz majd a felhő alapú játék lehetősége, tévék mellett egy saját kis kütyün is, mely önmagában nem futtat játékokat, csak a neten keresztül érhetjük el az Xbox Game Pass méretes kínálatát. A rendezvényt követően az Xbox Wire főszerkesztőjének posztjából derült ki, hogy az Xbox One is a cloud gaming-támogatott eszközök listáján szerepel, és alig várják, hogy többet oszthassanak meg a technológia működéséről.

Jelenleg nem sok olyan játék van, ami Xbox Series X-re és S-re megjelent, viszont One-ra nem, de ilyen például a The Medium, a júliusban érkező Microsoft Flight Simulator, az idei évre tervezett Warhammer 40,000: Darktide és a jövő tavasszal megjelenő S.T.A.L.K.E.R. 2 is. A többi, már bejelentett next-gen-exkluzívnak még nincs dátuma

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)