Hirdetés

Így működik a visszafelé kompatibilitásos rendszer az Xbox One X-en

|

A Microsoft rengeteget dolgozik azért, hogy a játékosok a régi klasszikusokat is felturbózva futtathassák az új konzolon.

Hirdetés

A visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően klasszikus Xbox, illetve Xbox 360-as címekkel is játszhatunk Xbox One-on, ráadásul az Xbox One X megjelenésével megújult látvány mellett élhetjük át újból a kalandokat.

Hirdetés

A DigitalFoundry bemutatta, miként is működik a visszafelé kompatibilitás a Microsoft legújabb masináján. A fejlesztők által létrehozott emuláció nemcsak elhiteti a géppel, hogy az egy Xbox 360, hanem kicsit bele is matat a játékba. A kód ugyanaz marad, tehát nem változik meg az alapjáték, viszont például sok textúra kicserélődik és egy magasabb felbontású változat kerül a helyére. Így megmarad az eredeti játékélmény, csak épp modernebb köntösben, sokkal elfogadhatóbb grafikával élvezhetjük azt.

Azonban nem minden régebbi játék lesz automatikusan szebb az új gépen, a Microsoftnak gyakran együtt kell dolgoznia a kiadókkal, hogy megtalálják a lehető legjobb megoldást, viszont jó látni, hogy a srácok ennyire komolyan veszik a visszafelé kompatibilitást. A DigitalFoundry videója még jobban bemutatja az érdekes jelenséget, így mindenképp érdemes egy pillantást vetni rá.

Nektek hogy tetszik eddig az Xbox One X?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)