Hirdetés

Csupán egy új Xbox konzollal rajtol a következő generáció?

|

Korábban két gépről, az erősebb Anacondáról és a gyengébb, viszont olcsóbb Lockhartról is hallani lehetett, de a legfrissebb hírek alapján immár mindössze egy konzolra koncentrál a Microsoft.

Hirdetés

Sokaknak feltűnt, hogy az idei E3-on Phil Spencer már csak egy új, jelenleg is készülő Xbox konzolról beszélt, ez lesz ugyebár a Project Scarlett, ami 8K-s felbontást, 120fps-t, minden eddiginél gyorsabb töltési időt, és sok más izgalmat ígér. Egy évvel ezelőtt azonban még több új konzolról tett említést az Xbox első embere. Most pedig megindokolta, hogy miért is tett így akkor. 

Hirdetés

Több forrás szerint is megváltoztak a Microsoft tervei: elvileg korábban úgy gondolták, hogy rögtön két konzollal, az erősebb Anacondával, és az olcsóbb, de nyilván szerényebb teljesítményre képes Lockharttal ugranak neki a következő generációnak, most már azonban csak és kizárólag a nagyon combosnak ígérkező Project Scarlettre koncentrálnak (nyilván ennek volt a kódneve az Anaconda). Egyes hírek szerint a következő generációs játékokon dolgozó stúdióknál jelenleg is csak a Project Scarlett fejlesztői verziója csücsül, a gyengébb konzolból nem kaptak hasonló változatot. 

BusinessInsidernek adott interjújában Phil Spencer azt mondta, hogy 2018-ban még azért beszélt többesszámban az új Xbox konzolokról,  mert azóta valóban piacra dobtak egy új gépet (ez volt az Xbox One S All-Digital Edition), jövőre pedig érkezik a Project Scarlett, magyarul egy meg egy egyenlő kettővel. Könnyen lehet persze, hogy mindez csupán egy olcsó magyarázat, és eredetileg tényleg két új Xbox érkezett volna 2020-ban, az Xbox One S All-Digital Editiont pedig tesztelésnek szánták, a lemezmeghajtó nélkül piacra dobott konzol viszont nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. 

Akármi is legyen az igazság, a jelenlegi állás szerint 2020-ban egyféle új Xboxot rakhatunk majd a karácsonyfa alá. Nektek ott fog figyelni a fa alatt a gép? 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)