Hirdetés

Streameli majd a játékokat a következő generációs Xbox

|

A legfrissebb hírek szerint a felhő-alapú hardver olcsóbb lesz a hagyományos konzolnál.

Hirdetés

Nemrég kiszivárgó dokumentumokból kiderült, hogy a Microsoft 2020-ban tervezi piacra dobni az Xbox konzolok következő generációját, és Phil Spencer azt is elárulta az E3-on, hogy ezúttal rögtön több hardverben is gondolkoznak.

Hirdetés

A Thurrott.com információi szerint az egyik ilyen eszköz a Scarlett Cloud néven emlegetett hardver lesz, ami a hagyományos konzolokkal ellentétben streameli majd a játékokat. Mivel az infrastruktúra egyelőre nem teszi lehetővé a válaszidő-mentes játékot (ami az FPS játékokban például komoly probléma tud lenni), a Scarlett Cloud rendelkezik majd valamekkora számítási teljesítménnyel, így bizonyos feladatokat - mint az inputok kezelése, textúrák kirajzolása, vagy épp találatok érzékelése - önmaga is el tud végezni.

Ebből adódan drágább lesz, mint a hagyományos set-top boxok, de még így is jóval olcsóbb, mint egy normál konzol. A játékok streamelését valamilyen előfizetéses rendszeren keresztül bonyolítják majd, az ebből származó bevételek pedig fontos szerepet töltenek be a Microsoft stratégiájában.

A Microsoft persze egyelőre nem erősítette meg a híreket, de az biztos, hogy egy ilyen lépés új lökést adhat az iparnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)