Hirdetés

Xbox Series X-en a korábbi játékok is 120 fps-sel futhatnak

|

Nagy hangsúlyt fektetett a Microsoft a visszafelé kompatiblitás támogatására, így az Xbox Series X megjelenésekor eleve több ezer játék közül válogathatunk majd.

Hirdetés

Láttunk már néhány Xbox Series X-es játékot májusban, és még többet fog megvillantani a Microsoft júliusban, de most arról mesélt a gyártó, hogyan gondoskodik arról, hogy a korábbi játékokat a lehető legjobb minőségben játszhassuk. Néhány Xbox 360-as játék jobban futott Xbox One-on, mint az eredeti platformján, és hasonló ugrásra számíthatunk a következő generációban is.

Hirdetés

Egy ma közzétett blogposztból megtudhattuk, hogy minden kompatibilis, korábbi generációs játék (tehát az eredeti Xboxra, az Xbox 360-ra és az Xbox One-ra megjelentek) jobban fut majd Xbox Series X-en, amit pusztán az erősebb CPU, GPU és az SSD garantál, és ez elsősorban stabilabb képfrissítési sebességben nyilvánul meg, de javul a látvány és lerövidülnek a töltési idők is. Ha valamelyik játék akadozott az eredeti platformján, most valószínűleg nem fog, és ehhez nem kell a fejlesztők beavatkozása. Számos játék bővül HDR támogatással, és ez nem lesz hatással a teljesítményre. A kompatibilitásért felelős csapat új technológiák segítségével javíthat a képminőségen, illetve képes lesz megduplázni a framerate-eket, így ami eddig 30 fps-sel ment, 60-nal futhat, és ami 60-nal, annál a sebesség 120-ra is felugorhat.

Megerősítették azt is, hogy a Quick Resume funkció régebbi játékokkal is működni fog, azaz instant folytathatjuk a félbehagyott játékokat, azonnal válthatunk legalább három, egyszerre futó cím között.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)