Hirdetés

Újragondolt D-paddel érkezik az Xbox Series X kontrollere

|

A Microsoft némileg felfrissített dizájnt alkotott meg az irányítóhoz, amit most közelebbről is megnézhetünk.

Hirdetés

Az már eddig is világos volt, hogy a Microsoft nem fog komoly változásokat eszközölni az Xbox Series X kontrollere kapcsán, ami így nagy mértékben hasonlít majd elődjéhez. Persze ez nem feltétlenül probléma, de azért néhány változtatást így is indokoltnak látott a redmondi vállalat.

Hirdetés

A Microsoft egyik vezető dizájnere, Ryan Whitaker az Xbox Wire interjújában mesélt bővebben arról, hogy milyen lesz a következő generációs gép mellé érkező kontroller. A kütyü megalkotásakor kulcsfontosságú volt, hogy ne térjenek el nagyon a játékosok által már jól ismert megjelenéstől, viszont még így is sikerült olyan változásokat bevezetni, amelyek fejlődésnek tekinthetők. Néhány apró elem átalakításával például sikerült elérni, hogy a kisebb kezű felhasználók számára is kényelmesebb legyen használni az irányítót.

Fontos újítás még az új D-pad, ami az Xbox Elite kontroller cserélhető D-padjei alapján lett megalkotva, és ez a hibrid dizájn kényelmesebb és könnyebb használatot eredményez. Kapunk egy vadonatúj gombot is, aminek működése egyelőre nem tiszta, de Whitaker szavai alapján úgy tűnik, hogy képek és videók felvevésében lesz majd segítségünkre ez az újítás. Újdonság még, hogy az Xbox Series X kontrollerre több Bluetooth-eszközt is képes megjegyezni a gyorsabb kapcsolódás érdekében, illetve találunk majd rajta egy USB-C portot is.

Az alábbi galériában pedig közelebbről is szemügyre vehetitek az új eszközt:

Hogy tetszik?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)