Hirdetés

A ZX Spectrum Vega+ körül egyre nagyobb a pánik

|

A Vega+-t fejlesztő csapat egyre nagyobb bajban van. A támogatók nem kapták meg a gépeiket, de még egy egyértelmű tájékoztatást sem a projekt helyzetéről.

Hirdetés

A Spectrum Vega+ gyakorlatilag egy ZX Spectrum emulátorral szerelt kézi konzol. Az eredeti ígéretek szerint 1000 előretelepített játékkal, és több ezer cím lesz rá letölthető a jövőben. A baj csak az, hogy a gépet fejlesztő Retro Computers körül komoly gondok vannak.

A gép támogatási kampányát az Indiegogo oldalán indították útnak, ahol 2016. március 27-re már 513 000 fontot sikerült összeszedni rá. Ezzel már 367 százalékosan túlteljesítették a kért a összeget.

A gondok itt kezdődtek, lévén (mint később kiderült) az Indiegogo befagyasztotta a projekt támogatásának lehetőségét. A BBC cikke szerint az okok a Retro Computers hiányos kommunikációja, és a szállítási késések voltak.

Ez a sztori eredetileg 2016. végén, a Spectrum projekt támogatási kampányának lezárásakor született, de annak szervezői megkérték a BBC újságíróját, hogy ne publikálja az anyagot, lévén az veszélybe sodorhatja a cég munkatársait. A BBC belement, hogy eltolják az anyagot, amennyiben a Retro vezetője, Suzanne Martin bizonyítja, hogy fenyegetik a csapat tagjait. Ez azóta sem történt meg.

Tegnap érkezett egy közlemény a Retro Computers alapítójától, David Levytól, amiben megerősítette a fentieket.

"Miután megfenyegették a Retro Computers kollégáit, megkértük Leo Kelion szerkesztőt, hogy ne publikálja a sztorit. Szerintünk ténybeli pontatlanságokat tartalmaz, és esetlegesen kockáztathatja embereink testi épségét. Decemberben tájékoztattuk a BBC-t, hogy a fenyegetések kapcsán értesítettük a rendőrséget, és megkértük a BBC-t és Mr. Keliont, hogy ne befolyásolják a rendőrség nyomozását."

Az Indiegogo oldalon februárban azt ígérték, hogy 20-ig leszállítják az első gépeket a támogatóknak. Persze ez azóta sem történt meg. A támogatók dühösek, és a legtöbben visszatérítést követelnek, lévén már egy éve befizették a pénzt a gépért, és nemhogy a konzolt, de még egy értelmes választ sem kaptak a kérdéseikre. Kíváncsian várjuk, hogy mi lesz a botrány vége.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)