Hirdetés

10 éves az MP3-lejátszó

|

A világ első MP3-lejátszója Koreából származik, és 10 éve, az 1998-as márciusi CeBIT kiállításon mutatták be.

Hirdetés

A Saehan Information Systems 1998 márciusában, a CeBIT kiállításon mutatta be a világ első MP3-lejátszóját, a koreai MPMan F10-et. Természetesen ennek a készüléknek igen korlátozott funkciói voltak a mai mindentudókhoz képest.
Az F10 32 megabájtos tárkapacitással rendelkezett, és 128 kbps-os rátával kódolt digitális zenefájlokat tudott lejátszani, amelyekről a lehető legminimálisabb információt egy apró LCD-kijelzőn mutatta tulajdonosának. A fájlokat párhuzamos porton keresztül lehetett rátölteni az F10-re.
A lejátszó ára akkor 250 dollár volt. Európában és Amerikában kereskedelmi forgalomban sosem volt kapható, azonban néhány importőrön keresztül hozzájuthattak azok, akik hajlandóak voltak akkor ilyen nagy összeget fizetni érte.

 

Az MP3-lejátszók fejlődése >>>

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)