Hirdetés

10 jelentős újítás, amik sokkal jobbá tették a Fallout 76-ot

|

A megjelenés óta eltelt évek alatt szépen kikupálódott a legutóbbi Fallout epizód.

Hirdetés

Nem indult egyszerűen a teljesen online játszható Fallout 76 karrierje, megjelenése az elmúlt évek egyik legnagyobb felsülése volt, de ez már a régmúlt - aki most lép be a játékba, egészen más élményben részesülhet.

A Fallout 76 idén októberben már 3 éves lesz, az eltelt időben pedig nemcsak a játékkal, hanem a fejlesztőkkel is történt egy s más, szóval épp itt az ideje, hogy megnézzük, hol tart most a történet. Összeszedtünk hát 10 olyan dolgot, amik miatt megéri elkezdeni (vagy újrakezdeni) a kalandjainkat Nyugat-Virginiában.

Hirdetés

1. Mindent átformált a Fallout 76: Wastelanders

Kezdjük rögtön a tavaly áprilisban megjelent frissítéssel, a Wastelanders-zel, ami teljesen megreformálta a játékot. Az update óta nem csak hogy sokkal gördülékenyebben fut a Fallout 76, a súlyos hibák és a sztorit akadályozó bugok is kigyomlálásra kerültek.

A teljesítmény mellett pedig a grafika is jobb lett, bekerült továbbá egy új megvilágítási technológia, mely egészen más fényben tűnteti fel a játékot.

2. Megjelentek az NPC-k

Szintén a Wastelanders frissítésnek köszönhetjük az NPC-k megjelenését, hiszen előtte semmilyen MI által irányított, emberi karakter nem volt a játékban. Ez volt az egyik, nem technológiai jellegű probléma a megjelenéskor, ami miatt rendkívül magányos volt Appalache környéke, de nincs többé ilyen gond: a pusztaság, amennyire lehet, újra élettel teli, beszélgetéseket folytathatunk a lakókkal, nem csak önmagunk szórakoztatásának céljával.

3. Tartalmas szezonális frissítések

A fejlesztők a problémák kiküszöbölésén túl arra is nagy hangsúlyt fektetnek, hogy a játékosoknak mindig legyen okuk visszatérni a Fallout 76 világába. Erre találták ki a szezonális frissítéseket. Ezek évszakonként érkeznek és mindig egy halom újdonsággal szolgálnak a közösségnek. Az idei télen a Night of the Moth érkezik, amely már el is érhető a játék teszt szerverén.

A frissítés magával hozza a legendary cuccok megosztásának lehetőségét, színezhetjük majd a Pip-Boyunkat és a lootolatlan vagy halott ellenfelek is feltűnőbbek lesznek az új update-ben. Végül, de nem utolsósorban érkezik a The Mothman Equinox szezonális esemény, amelyen egyedi és ritka lootra tehetnek szert a szerencsés kalandorok.

4. Van kivel játszani

Egy olyan nehéz indulás után, mint amilyet a Fallout 76 bemutatott, nehéz újra felkapaszkodni, ennek a játéknak mégis sikerült. Persze a Steamen közel sem tolják annyian, mint a legnépszerűbb címeket, ezen a platformon sem sűrűn esik 5000 fő alá az aktív játékosszám, arról nem is beszélve, hogy a Fallout 76 már része az Xbox Game Pass előfizetésnek, így a Bethesda Launcher és a Steam mellett az Xbox Appban is elérhető.

A Fallout-hét keretein belül most ingyen van lehetőségetek kipróbálni a játékot és ha megtetszett, akciósan meg is vásárolhatjátok akár digitálisan, akár a boltokban.

5. Játék a játékban: Fallout Worlds

Ha tetszett a Minecraft kreatív módja, ezt a módot imádni fogod. A Custom Worlds lényege, hogy minden irányítást a játékos kezébe ad. Ha áram nélkül szeretnénk tábort építeni, megtehetjük. Ha végtelen lőszert szeretnénk magunknak, engedélyezhetjük. Átírnánk a PvP szabályait? Határt csak a kreativitásunk szabhat, a lehetőségek tárháza pedig minden frissítéssel egyre nagyobbra növekszik.

A Fallout Worlds-ben a világgal is azt csinálunk amit csak akarunk. A játék szabad kezet ad a szörnyek spawnolásának beállításával kapcsolatban, szabályozhatjuk az időjárást, szuper nagyokat ugorhatunk (a fall damage opciót nehogy bekapcsolva hagyjátok!) és a bázisok magasságának határát is kitolhatjuk.

Ha valami másra vágyunk, a Fallout 76 akkor sem hagy cserben. A Fallout Worlds másik funkciója a Public Worlds, ami egy folyamatosan változó playlist a játék fejlesztői által készített, de a közösség javaslatait is figyelembe vevő pályákkal és megálmodott szabályokkal. Így garantált, hogy mindenki megtalálja a számára legszórakoztatóbb kombinációkat.

A játék más területeihez hasonlóan a Worlds is folyamatosan bővül, egyre több elemet igazíthatunk ízlésünkhöz.

6. Ingyenes battle pass + napi küldetések és további aktivitások

Természetesen a Fallout sem maradhatott ki a videojáték-piac legújabb őrületéből, azonban sok példával ellentétben itt egy fillért sem kell fizetni a battle pass hozzáférésért, amivel atomot, különböző kiegészítőket, ikonokat, boostereket és még sok más hasznos vagy látványos dolgot oldhatunk fel. Ha valaki attól tartana, hogy hamar végigrohan a kihívásokon, alaptalan a félelme, a 100. szint eléréséhez ugyanis teljesíteni kell jó néhány feladatot.

A Fallout 76 egy nagy rakás különféle napi küldetéssel is rendelkezik, amikből egyedi jutalmakra lehet szert tenni. Ezek azok számára is érdekesek lehetnek, akik már kivégezték a sztorit, hiszen mindig van hova fejleszteni a lootot, miközben jobban felfedezhetjük a méretes térképet.

A naponta frissülő feladatok között előfordulnak rendkívül egyszerű, "menj ide, beszélj vele" küldetések, de olyanok is, amik egy rutinos játékosnak is fejtörést okozhatnak.

7. Nagyobb és látványosabb világ

A Fallout 76 lényegesen nagyobb térképpel rendelkezik, mint a Fallout 4, és a megjelenése óta már bővült is a bejárható terület. A világban rengeteg barlang, POI és egyéb régió vár felfedezésre. Ha valaki csak a fő küldetéseket célozza, azzal is simán elverhet 60-70 órát a játékban.

A terület azonban nem csak nagyobb, sokkal változatosabb is. Minden régiónak megvannak a maga látványosságai és sajátosságai, amitől egészen más érzés a kalandozás. Akadnak hatalmas erdők, mocsarak, sivatagszerű területek és rengeteg hátborzongató környékre is tévedhetünk.

8. Sokkal több szörnyeteg

Apróságnak tűnhet, néhány tíz óra után viszont kifejezetten üdítő, hogy nem újra és újra ugyan azokat az ellenségeket kell halomra szabdalni mint korábban. Szerencsére ezzel a Fallout 76-ban sosem volt gond, hiszen a megjelenés óta kielégítő mennyiségű ellenfél várakozik ránk, hogy véget vethessen az életünknek, ezek száma pedig minden frissítéssel csak egyre növekszik.

A legkülönfélébb teremtményekkel futhatunk össze, a repülő ellenségektől kezdve a vérfarkasszerű élőlényeken át az óriásokig bármivel találkozhatunk.

9. PvP vagy PvE - mindkettő zavartalanul működik!

Alapvetően a játék működéséből kifolyólag elkerülhetetlen, hogy találkozzunk másokkal, mindaddig azonban, amíg mi nem reagálunk valahogy az ő támadásaikra, nem aktiválódik a PvP, így nem kötelező vállalni az ilyen harcokat. Ha valakit mégis bosszantanak ezek az idegenek, könnyűszerrel tilthatóak, hogy soha többet ne jöjjenek szembe a kalandjaink során.

10. Visszatért a Brotherhood Of Steel

Hangos bírálatok érték megjelenéskor a Fallout 76-ot, az ugyanis teljesen kivonta a sztoriból a Brotherhood of Steelt, ami érthető módon nem nyerte el a sorozat rajongóinak tetszését. Szerencsére ez sem okoz már fejfájást, hiszen a fejlesztők meghallották a kritikát és visszahozták a frakciót, ami korábban a Fallout kvázi minden epizódjában jelen volt.

+1. Jövőre sincs megállás

Ugyan roadmapet még nem tett közzé a Bethesda, azt már tudjuk, hogy 2022-ben érkeznek az expedíciók, amik kivezetik majd a játékosokat az eddig ismert területről. Az első ilyen utazás Pittsburgh-be repíti a kalandorokat, egyenesen a Fallout 3-ból.

Nincs mire várni, itt az ideje felébredni és kimászni a vaultból, hogy felfedezzétek vagy újra belépjetek Nyugat-Virginiába, ami egyre gazdagabb lehetőségekben és minden nap új kihívással várja játékosait.

Játssz ingyen október 19-25 között: töltsd le most! https://beth.games/3vq63Ck

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)