Hirdetés

10 klasszikus játék, amik megérdemlik, hogy remake vagy remaster készüljön belőlük

|

Rengeteg közönségkedvencből születtek már felújított kiadások, mi pedig összegyűjtöttünk 10 olyan címet, amelyeket a legszívesebben látnánk újra.

Hirdetés

Silent Hill

A Silent Hill a Resident Evil mellett a másik meghatározó horrorsorozat, ami kultjáték státuszba emelkedett. A rajongók már régóta várják a folytatást, illetve a Konami is dolgozik azon, hogy újra feltámassza a szériát. Az eredeti Silent Hill félelmetes hangulata és zenéje magával ragadó, a helyenként furcsa kameramozgás és apróbb hibák kijavításával, felújított látványvilággal a mai játékpiacon simán megállná a helyét.

Dino Crisis

Maradjunk még kicsit a túlélőhorroroknál, de dobjuk fel a stílust dinoszauruszokkal! Nagyjából ez a Dino Crisis alapötlete, ami az 1999-es első részt követően még két folytatást és egy spin-offot is megélt mindössze négy év leforgása alatt. A Capcom azóta parkolópályára tette a sorozatot, de a játék népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy tavaly egy minőségi rajongói remake is elkészült. Sőt, a 2018-ban bezárt Capcom Vancouver dolgozott annak idején egy folytatáson is, tehát remélhetőleg a kiadó még nem feledkezett meg teljesen a 20 éve megjelent alkotásról.

Metal Gear Solid

Az eredeti PlayStation meghatározó játéka, egyben a lopakodós műfaj egyik legkiemelkedőbb képviselője volt az 1998-ban megjelent Metal Gear Solid, amit az évek során különböző módokon frissítettek fel, és ma sem játszhatatlan, de egy teljes értékű remake-nek nagyon tudnánk örülni. Ha több részt is megcsinálnának, még jobb lenne - szinte mindegyik klasszikus, Kojima nem nagyon hibázott.

Driver

Stílusosan ötvözte az autóversenyzést és az akciófilmek világát a Reflections Interactive és a Crawfish Interactive közös munkája, az 1999-ben megjelent Driver. A PC-re, PS-re és Game Boy Colorra kiadott játékban Miami, San Francisco, Los Angeles és New York városait járhattuk be, a korszakhoz képest sokkal nagyobb szabadsággal és kötetlenül. Annak idején sokan a GTA-hoz is hasonlították a szériát, de az eredeti első játék sikerét már csak kevésbé tudták utánozni folytatások. A Ubisoft jelenleg élőszereplős sorozatot készít a játék története alapján, viszont a rajongók talán jobban örülnének, ha a négy nagyváros a mai lehetőségek szerint válna újból beautózhatóvá.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

GoldenEye 007

Kevés olyan remek játékadaptáció készül mozifilmekből, mint a GoldenEye 007. Az 1995-ös, Pierce Brosnan főszereplésével készült James Bond mozi alapján a Rare csapata 1997-ben adta ki Nintendo 64 a GoldenEye 007-et, amelyet sokan a világ egyik legjobb videojátékaként emlegetnek. A többszörös díjnyertes FPS-ben korábban soha nem látott módon jelentek meg a lopakodós elemek, illetve a realisztikusabb stílus és a multiplayer deathmatch mód is hozzájárultak a játék kultstátuszához. Daniel Craig főszereplésével 2010-ben ugyan elkészült a GoldenEye 007 újragondolt verziója kicsit más történettel és térképekkel az Eurocom jóvoltából, viszont jó lenne visszatérni közel 25 év után az eredetihez.

Ti melyik régi kedvenceteket látnátok szívesen újra remake formában?

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)