Hirdetés

10 klasszikus játék, amik megérdemlik, hogy remake vagy remaster készüljön belőlük

|

Rengeteg közönségkedvencből születtek már felújított kiadások, mi pedig összegyűjtöttünk 10 olyan címet, amelyeket a legszívesebben látnánk újra.

Hirdetés

Évek óta játékipari trend, hogy a régi címekből készül felújított vagy újragondolt verzió, így az új generációs konzolok és az egyre jobb PC-k teljesítményének köszönhetően még látványosabbá, élvezhetőbbé válnak azok az alkotások, amiket évtizedekkel ezelőtt nyüstöltünk, illetve újoncok számára is játszhatóvá azok, amik felett már igencsak eljárt az idő.

A GTA trilógia megjelenése kapcsán elgondolkodtunk egy kicsit, és összegyűjtöttünk 10 olyan játékot, amelyek megérdemelnék, hogy remake vagy remaster formájában új erőre kapjanak. A lista nem jelöl sorrendet, hiszen mindegyiket egyaránt szívesen látnánk, illetve kíváncsiak vagyunk arra is, hogy ti melyik kedvenceteket látnátok felújított kiadásban, úgyhogy ezt mindenképp írjátok meg kommentben!

Hirdetés

Grand Theft Auto: Liberty City Stories és Vice City Stories

A trilógia újabb felfrissítése helyett örültünk volna, ha a GTA III, illetve a Vice City előzménytörténeteit bemutató játékokkal is foglalkozik a Rockstar. A 2005-ös Liberty City Stories Toni Ciprianit követi, aki egyre feljebb akar kapaszkodni a Leone maffiacsalád ranglétráján, a 2006-ban megjelent Vice City Storiesban pedig Vic Vance-et irányítjuk, a VC-ben fontos szerephez jutó Lance Vance testvérét, aki még 1984-ben próbálkozott azzal, hogy komoly bűnhálózatot alakítson ki.

Mindkét játék rengeteg érdekes karaktert, szórakoztató sztorikat vonultat fel, viszont csak PSP-n és PS2-n voltak elérhetőek (illetve a Liberty City Stories 2015-ben mobilos portot is kapott). PC-n és az új konzolokon is nagy sikereket arathatnának, biztos, hogy sokaknak maradtak ki annak idején.

Bully

A Rockstar Games portfóliójánál maradva nem lehet szó nélkül hagyni a Bully-t, ami eredetileg 2006-ban jelent meg PS2-re, két év múlva pedig PC-re, Xbox 360-ra és Nintendo Wii-re is. A Rockstar 2016-ban ugyan újra kiadta a játékot PS4-re és mobilokra, viszont a Bully azóta sem folytatást, sem igazi felújított verziót nem kapott. Pedig Jimmy Hopkins sztorija igazán különleges közegben, egy bentlakásos iskolában játszódik, emellett viszont komoly témákkal - mint az iskolai erőszak vagy a szexuális zaklatás - is foglalkozik. A remek történetmesélés és a kreatív játékmechanikák miatt nagyon jó lenne, ha a Bullyt modernizálnák, kevés ilyen speciális játék van a piacon, és a mondanivalója is fontos.

Vampire: The Masquerade - Bloodlines

A Troika Games 2004-ben kiadott akció-RPG-jét a modern PC-k ugyan csak speciális beállításokkal képesek futtatni, a Bloodlines népszerűsége viszont szinte töretlen, hiszen a mai napig elérhetőek és frissülnek a hozzá modok. Megjelenése idején a Half-Life 2-vel és a Halo 2-vel szemben jócskán alulmaradt az eladásokban, viszont az egyedi atmoszférájának köszönhetően azóta igazi kultklasszikussá vált. A folytatás, vagyis a Bloodlines 2 megjelenése 2019 óta folyamatosan csúszik, így különösen jó lenne visszatérni Los Angeles vámpírklánjaihoz és a nagyszerű történethez egy felturbózott játékvilágban.

Resident Evil 4

A Capcom túlélőhorror sorozatának negyedik része rengeteg díjat zsebelt be 2005-ben, és tovább növelte a széria rajongótáborát. Az első három Resident Evil már kapott remake verziót, így bízhatunk benne, hogy a Capcom tovább folytatja a jó szokását, és az új epizódok fejlesztése mellett szán időt a Resident Evil 4 felújított kiadására is. Most még csak egy VR-játék jött, de ez nem zárja ki, hogy a háttérben egy teljes értékű, hagyományos módon játszható remake is formálódjon.

A folytatáshoz lapozz a következő oldalra!

Oldalak: 1 2

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)