Hirdetés

10 millió játékot töltöttek le illegálisan decemberben

|

Az Entertainment Software Association felmérte, körülbelül mekkora lehetett a kalózkodás a világban decemberben.

Hirdetés

200 specifikus címet vizsgáltak,amelyekből 9,78 millió példányt töltöttek le illegálisan december hó folyamán.

Az ESA szerint a szám magasabb lehet, ugyanis az International Intellectual Property Alliance segítségével végzett felmérésen csak a 200 legnépszerűbb játékot és a legnépszerűbb file-megosztó platformokat mérték.

35 ország került "prioritásos megfigyelési listára" - ezek között van Mexikó, Kanada és Brazília - ugyanis ezek az országok "nem megfelelően reagáltak a kalózkodás problémájára", ez akár kereskedelmi büntetésekhez is vezethet, de persze még semmi sem biztos. Magyarország is a 35 ország között található - de "csak" az alacsonyabb priorítású listán.

A legnagyobb számú nem engedélyezett letöltésen a következő országok osztoztak: Olaszország 20,3%, Spanyolország 12,5%, franciaország 7,5% és Kína 5,7%. A jelentés megmutatja, hogy a "vezető országokban" erős összefüggés van a kalózkodás elleni elégtelen védekezés és a  szórakoztató szoftverek kalózkodásának  magas aránya között.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)