Hirdetés

A játékipar minden pénzünket el fogja venni

|

Elemzők szerint a következő időszakban egyre többet költünk majd játékra, az eljövendő években szemtelenül kemény bevételei lesznek az iparnak.

Hirdetés

A játékipar köszöni szépen, jól van. A szoftverpiaci világszinten 400 milliárd dolláros üzlet amelyből a játékipar egy 60 milliárd dolláros szeletet harapott ki magának az előző évben. A DFC Intelligence szerint ez a szám erőteljes növekedésnek indul majd a következő években, és ők azért az elmúlt iőszakban is elég jól tippeltek a szórakoztatóiparban fellelhető tendenciákra. Szerintük jöhet az évi 100 milliárd dollárt kaszáló játékipar.

A cég szerint idén durván 64 milliárd dollárt termel majd ki a játékpiac, ez az szám azonban alig négy év alatt másfélszeresére is nőhet. A növekedés elsősorban a hardcore játékosok pénzköltésének valamint mobilos piac hatalmas fellendülésének lesz könyvelhető.

A mobilos piac jelenleg 10 milliárdot tesz ki, 2018-ra ez vélhetően 29 milliárdra rúg majd (persze a keményvonalas játékosok világában továbbra is komolytalan üzletág ez, de szeretnénk mi ennyire jól menő komolytalanok lenni), ami a piac harmadát jelenti. Korábban 17 milliárdra jósolták a telefonos piaci részesedést, ám az elmúlt időszak tendenciái miatt újragondolták a dolgot. A DFC szerint a PS4 és a Wii U is szépen muzsikál majd, az Xbox One viszont nem lesz annyira sikeres. Ez érdekes meglátás...

Szerintetek elképzelhető ekkora növekedés, különösen a mobilos piacon?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)