Hirdetés

A 4K a múlté - így néz ki Rio de Janeiro egy 10K-s videón

|

Ha megkérdeztek egy fotós ismerőst, valószínűleg egyetért majd vele, hogy felbontásból sosem elég. De amit ennek a timelapse-nek a készítője csinált, az már talán túlmegy a határon.

Hirdetés

Egyelőre úgy tűnik, a játékvilág nem mozdul el annyira a 4K felé (bár az új konzolok lehet, hogy nemsokára képesek lesznek rá), azért a csúcstechnológiákra mi is kíváncsiak vagyunk. Ezúttal egy fotós mutatta be, milyen dolgokra képes, ha olyan felszerelést használ, ami többe kerül egy olcsóbb autónál.

John Capra, aki profinak számít a timelapse-készítés területén, egy 10K-s, egészen pontosan 10328x7760-as felbontású timelapse videót rakott össze a nem kevés fotóból, amit Rio de Janeiro különböző részeiről készített. Ehhez egy PhaseOne IQ 180-as fényképezőt használt, ami aprócska, 80 megapixeles fotókat készít.

 

Mivel azonban a 1080p-nél nagyobb felbontású kijelzők még nem annyira elterjedtek, „csak" egy fullHD változatot tett közzé, amin láthatjuk az eredeti képkivágást, majd egy ötszörös és egy tízszeres nagyítást is, melyek hatására az extrém felbontásnak köszönhetően a kép egyáltalán nem veszít élességéből.

10328x7760 - A 10K Timelapse Demo from SCIENTIFANTASTIC on Vimeo.

Hogy tetszik? Játszottatok már valamilyen játékkal 4K-ban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)