Hirdetés

10Tacle Studios - Itt a vég?

|

Tegnap a 10Tacle Studios AG vezetősége csődeljárás megindítását kezdeményezte a vállalat ellen, magyarán csődbe mentek.

Hirdetés

Hosszabb ideje vergődött már a német kiadó annak ellenére, hogy viszonylag erős címeket (GTR széria, Jack Keane) tudhatott eddig maga mögött, s két AAA-kategóriás fejlesztés (Elveon, Codename: Panzers - Cold War) állt befejezés előtt.

Elveon (vele már sose nem fogunk játszani)

elveon.jpg


Az Elveon sorsát ismerjük. A fejlesztést leállították, vagyis diplomatikusan fogalmazva szüneteltették (de mindannyian tudjuk, hogy ez mit takar), s ezzel több millió eurót dobtak ki az ablakon. A 10Tacle Slovakia pozsonyi stúdióját pedig rövid úton bezárták.

Codename: Panzers - Cold War (vele még talán)

coldwar.jpg


Sokkal fájóbb azonban a magyar vonatkozású Codename: Panzers - Cold War esete. A játék eredetileg márciusban kellett volna megjelenjen, s azóta sincs sehol. A kiadást a 10Tacle csak német nyelvterületen intézte volna, nemzetközi szinten az EA adott volna segítséget. A játék sorsa most kétszeresen is bizonytalanná vált. A kisebbik rossz, hogy nem szerepel az EA portfóliójában (majd kiadná valaki más), az a tény azonban Damoklész kardjaként lebeg a játék és a csapat, a 10Tacle Budapest (korábban Stormregion) feje felett, hogy a felszámolás előtt álló német cég a 100%-os tulajdonos.

Amikor még volt ok az ünneplésre

gc05_15.jpg



Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)