Hirdetés

10Tacle - Súlyos gondok a német polipnál

|

Létszámleépítés, stúdióbezárás, erőforrások átcsoportosítása és szorosra húzott nadrágszíj jellemzi a német kiadót.

Hirdetés

A néhány éve feltűnt, s lendületesen fejlődő 10Tacle AG komoly hullámvölgybe került. Minden probléma közül a legsürgősebb három befektető felé fennálló, összesen 13.4 millió euróra rúgó tartozás mielőbbi kiegyenlítése lenne. Első lépésként a hamburgi Reeder Bertram Rickmers-szel zárnak le az elkövetkező két hétben egy, a további finanszírozásról szóló megállapodást. Vélhetően, a már most 9 %-os tulajdoni résszel bíró befektető tovább növeli részesedését.
Az Unreal Engine 3-as, epikus elf kaland, az Elveon és a kultikus Outcast utódjának kikiáltott Totems fejlesztése igencsak elhúzódott, és többletköltségekkel jár, ami tovább rontja a pénzügyi eredményt. Csak március végén tudják pontosabban megmondani, mennyit sikerült teljesíteni a 2007-re prognosztizált számokból.

10tacle01.jpg


Az átszervezés részeként a 10Tacle főként fejlesztői és produkciós feladatokat lát el a jövőben, míg a kiadói tevékenységet partnervállalatokra bízza.
Sajnálatos módon nem álltak meg ennél a pontnál. A munkatársak kb. 25 %-ától kénytelenek megválni (a fejlesztésekhez nem közvetlenül kapcsolódó területekről), ám a 10Tacle segít nekik elhelyezkedni más munkáltatónál.

Elveon

elveon.jpg


A legdrasztikusabb döntés a pozsonyi stúdiót, a 10Tacle Slovakia-t érinti. Az északi szomszédunk fővárosában működő csapat dolgozott mostanáig az Elveon-on. A projekt sorsa mégsem került veszélybe, mivel a végső finomításokat a southampton-i Climaxgroup végzi el. A pozsonyi fejlesztők sorsáról nem érkezett konkrét hír, ám mivel szándékaik szerint marketingeseket, és egyéb, a konkrét fejlesztéshez nem kapcsolódó munkatársakat küldenek el, valószínűsíthető, hogy szétszórják őket a többi stúdió között.

Codename Panzers: Cold War

coldwar.jpg


Végezetül pedig érdemes kitérni a hazai Stormregion helyzetére is. Megnyugtatásul közölhetem, hogy a Codenam Panzers: Cold War utolsó simításain fáradozó magyar csapatot egyelőre nem érte semmilyen hátrányos döntés.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)