Hirdetés

11 éves kislányt próbált vetkőzésre bírni egy magyar youtuber, nyomozás indult az ügyben

|

Egy ismert tartalomgyártó otthonában tartott házkutatást a rendőrség, miután körözni kezdett a közösségi médiában egy videó.

Hirdetés

November 17-én házkutatást tartottak az iRon Channel nevű YouTube-csatorna üzemeltetőjénél, miután a KR NNI (Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda) Kiberbűnözés Elleni Főosztályának nyomozói azonosítottak azt a 18 éves fiatalt, aki egy valamivel több mint egy hete terjedő videó tanúsága szerint igyekezett vetkőzésre rávenni egy mindössze 11 éves kislányt.

Hirdetés

A szóban forgó videó egy másik youtuber, Mannin csatornájára került fel, és ez tartalmazza azt a felvételt is, amit egy Discord-chatszobában rögzítettek, ahol feltehetően az iRon Channel tartalomgyártója és egy barátja/moderátora kiskorú rajongóikkal beszélgettek hangtorzítót használva. Ez utóbbi elvileg megnehezíti a beazonosítást ha netán kiszivárogna egy, a mostanihoz hasonló kompromittáló anyag. A felvételen az elkövetők az egyik kislányt válogatott módszerekkel győzködték arról, hogy mutassa meg magát ruhátlanul is, ami bizony gyermekpornográfiának számít.

A 125 ezer feliratkozóval rendelkező iRon Channel erre reagálva szintén feltöltött egy videót, amiben a tartalomgyártó tagadja, hogy bármi köze lenne a történtekhez és egy korábbi moderátorát tartja felelősnek az egészért. De úgy fest, nem sikerült meggyőznie a közönségét.

Nem lehet elég sokszor, sem pedig elég hangosan elmondani, hogy az internet megannyi csodája mellett szép számmal leselkednek veszélyek is a felhasználókra az online bántalmazóktól a az adatainkra utazó kiberbűnözőkön át a szexuális ragadozókig. Éppen ezért kiemelten fontos a megelőzés, és igyekszünk a magunk eszközeivel mi is segíteni. Ennek szellemében született meg például az #oszdazészt - Digitális biztonság mozgalom, amelynek keretében közérthető cikkek és videók formájában beszélünk arról a GameStar, a PC World és a Computerworld oldalain, hogy miként lehet elkerülni a bajt.

Hasonló célt szolgál az Extra Life, a GameStar társadalmi felelősségvállalási rovata. Ebben olyan érdekes témákban olvashattok cikkeket szakértőktől, amelyek ugyan nem mindig kapcsolódnak videojátékokhoz, ám szerintünk fontosak, ezért érdemes és kell is beszélni róluk.

Szintén a fent említett okokból indult el HP és mazur podcastsorozata, a Képernyővédő, amelyben kollégáink és vendégeik számos témáról társalognak a problémás játékhasználattól az online zaklatásig, és ily módon fogódzót nyújtanak azoknak a szülőknek és pedagógusoknak is, akik nem mozognak otthonosan a digitális térben.

Végül, de nem utolsósorban érdemes megfogadni a rendőrség tanácsát.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)