Hirdetés

1440p-s felbontást, egyedi játéklistákat és további extrákat hozott a PS5 bétája

|

Izmos frissítés előtt áll a PlayStation 5 szoftvere.

Hirdetés

Izgalmas hírt osztott meg a Sony a PlayStation-tulajdonosokkal: elérhetővé vált az új generációs konzol legfrissebb béta szoftvere, amit alaposan megpakoltak újdonságokkal. Magyarországról ugyan továbbra sem lehet regisztrálni a tesztprogramra, cserébe viszont jó látni, hogy megnyugtatóan haladnak az update munkálatai.

Az új szoftver legnagyobb dobása az 1440p-s felbontás natív támogatása, amely akár 4K-s tévéken és monitorokon is kiválasztható, s így a supersamplingnek hála élesebb textúrákat kaphatunk. Hogy a megjelenítőnk kompatibilis-e az 1440p-s felbontással, azt a beállítások "Képernyő és videó" menüpontjában tudjuk ellenőrizni.

Hirdetés

Ugyancsak örömteli fejlemény, hogy a béta egy új lehetőséget biztosít a játékaink csoportokba rendezésére. Az ún. "játéklistákat" a saját kedvünk szerint állíthatjuk össze. Legfeljebb 15 listát készíthetünk, bennük egyenként maximum 100 játékkal, így a Sony bőséges teret ad a variációkra. Egy címet akár több listához is hozzáadhatunk, beleértve a lemezes és a streamelt tételeket is.

Ami a többi extrát illeti, érkezik egy új felület, ahol összehasonlíthatjuk a sztereó és a 3D-s hangzást, a félbehagyott játékoknál pedig a könnyebb folytatás érdekében rögtön a játékkártyák elejére kerültek a folyamatban lévő tevékenységeink. A béta emellett lehetővé teszi, hogy felkérjük a csapattagjainkat a képernyőjük megosztására, s hogy értesítést kapjunk, ha azok egy olyan címet tolnak, amihez mi is csatlakozhatunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Végezetül érdemes megemlíteni, hogy ha elfogadunk egy barátnak jelölést, az ezeknek szentelt listáról közvetlenül megnézhetjük az új kontakt profilját, a Game Base-ben pedig már matricákat és hangüzeneteket is küldhetünk a csoportjainknak. Mint mindig, a Sony ugyanakkor most is figyelmeztet, hogy a béta funkciók esetében sosem, garantált, hogy azok a kész szoftverben is ott lesznek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)