Hirdetés

15 éves a Black & White, szomorú ünnep ez

|

Már 15 év telt el az első Black & White megjelenése óta. A Lionhead bezárásának árnyékában azonban ez most nem egy vidám születésnap lesz.

Hirdetés

Amerikában egészen pontosan 15 évvel ezelőtt, 2001. március 26-án jelent meg a Lionhead Studios legendás istenszimulátora, a Black & White. Általában az ilyen jeles évfordulókon az ember vidáman emlékszik vissza, és boldogan gondol a nosztalgikus kalandokra. Most azonban inkább szomorúan ünneplünk.

A Black & White-ban a játékos egy nemrég megalkotott istenség szerepét töltötte be, aki nem csak a falusiak életére volt hatással, hanem egy óriási lényt is nevelgetett. Már a kezdetekben sem apró lényünk a játék során szépen lassan egy gigantikus teremtménnyé cseperedett, ezalatt pedig teljesen a szívünkhöz nőtt. Én például sosem fogom elfelejteni, milyen nehéz volt a tigrisemet megnevelni és rávenni, hogy ne fogyassza el uzsonnára a falusiakat. Néha persze így is elkapott egy kóborló emberkét, de olyan édesen játszott a színes strandlabdájával, hogy képtelen voltam hosszú ideig haragudni rá.

A Lionhead Studios bezárása után sajnos nem sok esély van egy harmadik részre. Pedig milyen remek dolog lenne ismét terelgetni ezeket a kedves behemótokat. Nektek mi a legkedvesebb emléketek az első Black & White-tal kapcsolatban?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)